kara başlı ötleğen

kara başlı ötleğen İng. blackcap

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ötleğengiller (Sylviidae) familyasından, Türkiye'de Adana ve Mersin civarında yalnız göç esnasında görülen diğer bölgelerde yazın kuluçkaya yatan, orman, park ve bahçelerde yaşayan, 14 cm kadar uzunlukta, erkekte baş siyah, boyun ve başın her iki yanı ve ense gri, karın kısmı hafif kırmızımsı gri olan, böcek ve meyve taneleri ile beslenen göçmen bir tür. Kara başlı yalı bülbülü.


kara başlı ötleğen ile benzer kelimeler

kara-başlı ötleğen

Fr. fauvette a tête noire

(zooloji)

kara boğazlı ötleğen

İng. Ruppell's warbler

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ötleğengiller (Sylviidae) familyasından, Anadolu ve çevresinde fundalıklarda yaşayan, 16 cm kadar boyda, sırtı koyu kül rengi, karnı beyaz bir tür.

büyük kara başlı martı

İng. great black back

Yağmur kuşları (Charadriiformes) takımının, martıgiller (Laridae) familyasından, 60-70 cm kadar uzunlukta, sırtı kara, karnı ak, ayakları et renginde, Kuzey Avrupa'da yaşayan bir tür.

büyük kara-başlı martı

İng. great black-back

(Larus marinus) Yağmurkuşları (Charadriiformes) takımının martıgiller (Laridae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 60-70 cm. Sırtı karamsı, karnı akdır. Ayakları et rengindedir. Kuzey Avrupada yaşar.

kara başlı iskete

İng. siskin

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının ispinozgiller (Fringillidae) familyasından, 12 cm kadar uzunlukta, sırtı koyu sarı yeşil, karnı kül rengi ak, erkeğinin tepesi kara olan, Avrupa, Kuzeybatı Asya'da orman ve bahçeler...

kara başlı kiraz kuşu

İng. black headed bunting

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kaşlar (Passeriformes) takımının, kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasından, 16.5 cm kadar uzunlukta, ergin erkeklerde tepe ve başın yanları siyah, gerdan, boyun yanları, göğüs ve karın sarı, sırt ...

kara başlı martı

İng. Mediterranean black headed gull

Yağmur kuşları (Charadriiformes) takımının, martıgiller (Laridae) familyasından, 35 cm kadar uzunlukta, sırtı kül rengi, karnı ak, başı kara, gagası ve ayakları kırmızı olan, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir tür.

kara başlı yalı bülbülü

bk. kara başlı ötleğen


"kara başlı ötleğen" karakter analizi

  • kara başlı ötleğen, 18 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'r', 'a', ' ', 'b', 'a', 'ş', 'l', 'ı', ' ', 'ö', 't', 'l', 'e', 'ğ', 'e', 'n', şeklindedir.
  • kara başlı ötleğen kelimesinin tersten yazılışı ' neğeltö ılşab arak' diziliminde gösterilir.