kanyaş otu zehirlenmesi

kanyaş otu zehirlenmesi İng. johnson grass poisoning

Kanyaş otunu tüketen hayvanlarda, bitkide bulunan durrin glikozidinin sindirim kanalındaki bakteriler tarafından parçalanması sonucunda açığa çıkan hidrojen siyanür nedeniyle beş dakika içinde solunum güçlüğü, salya akıntısı, kaslarda titreme, kordinasyonsuzluk, işkembede gaz birikimi çırpınma ve ölümle belirgin bir zehirlenme. Bu zehirlenmelerde alınan glikozidin miktarına bağlı olarak ani ölümler görülebilmektedir.


kanyaş otu zehirlenmesi ile benzer kelimeler

yumrulu kanyaş zehirlenmesi

İng. İng. Phalaris tuberosa poisoning

Buğdaygiller familyasından yumrulu kanyaş bitkisinin tüketimi sonucu, özellikle koyunlarda, seyrek olarak da sığırlarda, kalpte ritim bozuklukları sonucu ölüm, eş güdüm bozukluğu, titreme ve istem dışı çırpınmalarla ...

kanyaş otu

Lat. Sorghum halepense

Normalde zehirli bir yem olmayıp kurak iklimlerde dere kenarlarında yetişen, siyanür zehirlenmesine neden olan durrin adlı glikozidi içeren yem bitkisi, geliç.

kanyaş

Sulak yerlerde biten ayrık cinsinden zehirli bir ot.

baldıran otu zehirlenmesi

İng. hemlock poisoning

Başta sığırlar olmak üzere evcil hayvanlarda sinir, solunum ve sindirim sistemi belirtileriyle gebeliğin belli dönemlerinde sığır ve domuzlardan doğan yavrularda yapılış bozukluklarının görülmesiyle belirgin, baldıran otunun tüketimi ...

eğrelti otu zehirlenmesi

İng. Pteridium aquilinum poisoning

Sığırlar tarafından eğrelti otunun tüketilmesi sonucu tiyaminaz enziminin B1 vitaminini parçalamasıyla oluşan, trombositopeni, agranülositozis ve anemi gibi kan tablosundaki bozuklukların yanı sıra, taşıdığı tiyaminaz nede...

karabuğday otu zehirlenmesi

İng. buckwheat poisoning

Karabuğday bitkisini tüketen hayvanların güneş ışığına maruz kalmasıyla biçimlenen birincil fotosensitizasyonla belirgin zehirlenme.

kiriş otu zehirlenmesi

İng. Asphodelus aestivus poisoning

Koyun, at, keçi ve domuzların uzun süreli kiriş otuyla beslenmeleri sonucu şiddetli lipofuskinozis ve sinirsel belirtilerle ortaya çıkan bir zehirlenme.

yumak otu zehirlenmesi

İng. poisoning by Festcuata spp

1. Yumak otu ayağı. 2. Yumak otu yaz hastalığı.


"kanyaş otu zehirlenmesi" karakter analizi

  • kanyaş otu zehirlenmesi, 23 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'n', 'y', 'a', 'ş', ' ', 'o', 't', 'u', ' ', 'z', 'e', 'h', 'i', 'r', 'l', 'e', 'n', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • kanyaş otu zehirlenmesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemnelrihez uto şaynak' diziliminde gösterilir.