yumrulu kanyaş zehirlenmesi

yumrulu kanyaş zehirlenmesi İng. İng. Phalaris tuberosa poisoning

Buğdaygiller familyasından yumrulu kanyaş bitkisinin tüketimi sonucu, özellikle koyunlarda, seyrek olarak da sığırlarda, kalpte ritim bozuklukları sonucu ölüm, eş güdüm bozukluğu, titreme ve istem dışı çırpınmalarla belirgin bitkisel zehirlenme, Phalaris tuberosa zehirlenmesi. Zehirlenmeden sorumlu maddeler, indolik alkaloitler, beta karbolinler ve triptamindir.


yumrulu kanyaş zehirlenmesi ile benzer kelimeler

kanyaş otu zehirlenmesi

İng. johnson grass poisoning

Kanyaş otunu tüketen hayvanlarda, bitkide bulunan durrin glikozidinin sindirim kanalındaki bakteriler tarafından parçalanması sonucunda açığa çıkan hidrojen siyanür nedeniyle beş dakika içinde solunum güçlüğü, salya akıntısı, ka...

kanyaş

Sulak yerlerde biten ayrık cinsinden zehirli bir ot.

kanyaş otu

Lat. Sorghum halepense

Normalde zehirli bir yem olmayıp kurak iklimlerde dere kenarlarında yetişen, siyanür zehirlenmesine neden olan durrin adlı glikozidi içeren yem bitkisi, geliç.

yalancı yumrulu deri hastalığı

İng. bovine mamillitis, pseudo-lumpyskin disease

Herpesviridae ailesinde bulunan sığır herpesvirüs 2’nin sığırlarında neden olduğu, klinik olarak yumrulu deri hastalığına benzeyen hastalık.

yumrulu beyin katılanımı

Fr. Bourneville (maladie de), sclérose tubéreuse du cerveau

yumrulu bitkiler

Dgr. knollengewächse

yumrulu deri hastalığı

İng. lumpy-skin disease

Evcil ve yaban sığırlarında ateş, deride irili ufaklı çok sayıda düğümcüklerin ve nekrotik sekester oluşumu, ödem, lenf düğümü ve lenf damarlarının yangısıyla belirgin viral enfeksiyon, sığırların nodüler egzantemi.

yumrulu kalsinozis

İng. tumoral calcinosis

Köpek ve atlarda, eklem kapsülü, tendo, dil ve deri altı dokularda, birkaç santimetre büyüklüğünde, tek veya çok sayıda, tümörü andıran bir görünümünde, şişkin, beyaz renkte, fibröz bağ doku ve granülomatöz reaksiyon içeren yerel ve ...


"yumrulu kanyaş zehirlenmesi" karakter analizi

  • yumrulu kanyaş zehirlenmesi, 27 karakter ile yazılır.
  • y harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'y', 'u', 'm', 'r', 'u', 'l', 'u', ' ', 'k', 'a', 'n', 'y', 'a', 'ş', ' ', 'z', 'e', 'h', 'i', 'r', 'l', 'e', 'n', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • yumrulu kanyaş zehirlenmesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemnelrihez şaynak ulurmuy' diziliminde gösterilir.