merkezî ilerleyici retina atrofisi

merkezî ilerleyici retina atrofisi İng. central progressive retinal atrophy

Köpeklerde retinanın pigment epitelinde lipopigmentlerin birikimi ve epitelin hiperplazisiyle belirgin patolojik değişim. Özellikle, yaşlı av ve sürü köpeklerinde görülür.


merkezî ilerleyici retina atrofisi ile benzer kelimeler

ilerleyici retina atrofisi

İng. progressive retinal atrophy

Retinanın loş ışıkta görme bozukluğuyla başlayan bir grup dejeneratif kalıtsal nitelikli hastalığı. Sıklıkla köpeklerde görülür, retinada dejenerasyon ve displazi vardır.

retina atrofisi

İng. retinal atrophy

Yaşlılık, beslenme yetersizlikleri, metabolik bozukluklar veya enfeksiyöz, kimyasal ve fiziksel ajanların neden olduğu zedelenmeler sonucunda pigmentli retina epitelinde dejenerasyon ve optik diskte oluşan atrofi, retina dejenerasyonu.<...

ilerleyici

İng. progressist

1. Geleneklere bağlanmadan toplumsal gelişme yönünde değişiklikler yapılmasını ileri süren kimse. 2. Yurt işlerinin görülmesinde ilerlemeyi hızlandırma yanlısı.


İng. progressive

İlerleyen, g...

ilerleyici ataksi

İng. progressive ataxia

Bir yaşından büyük Şarole ırkı sığırlarda vücut kaslarında eş güdüm bozukluğu, baş bölgesinde titreme, saldırgan davranışlar ve ayağa kalkamamayla belirgin kronik seyirli kalıtsal hastalık, Şarole sığırlarında , progresif atak...

ilerleyici benzeşme

a. db. Kelimede önceki sesin sonraki sesi etkilemesi: yok-dur > yoktur, gelmiş-dir > gelmiştir.


İng. progressive assimilation

(Derleme.. ilerlek benzeşme, ilerleyen benzeşme) Sözcükte önceki sesin sonraki sesi et...

ilerleyici omurilik miyelinopatisi

İng. progressive myelinopathy

Muray-grey ırkı sığırlarında; klinik olarak eş güdüm bozukluğu, mikroskobik olarak da beyin ve omurilikte bakışımlı miyelin yetersizliği, beyin, beyincik ve omurilikteki sinir hücrelerinde dejenerasyonla belirgin kalıtsa...

ilerleyici yaşlanma

İng. progressive aging

Isıl işlemin uygulanması sırasında, sıcaklığın yavaş yavaş artırılmasıyle gerçekleştirilen yaşlanma.

ilerleyici yöntem

İng. progressive method

Nokta yöntemi ile sertleştirilemeyecek büyüklükteki yüzeyleri, sertleştirmek için uygulanan bir özel alazlı sertleştirme yöntemi.


"merkezî ilerleyici retina atrofisi" karakter analizi

  • merkezî ilerleyici retina atrofisi, 34 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'e', 'r', 'k', 'e', 'z', 'î', ' ', 'i', 'l', 'e', 'r', 'l', 'e', 'y', 'i', 'c', 'i', ' ', 'r', 'e', 't', 'i', 'n', 'a', ' ', 'a', 't', 'r', 'o', 'f', 'i', 's', 'i', şeklindedir.
  • merkezî ilerleyici retina atrofisi kelimesinin tersten yazılışı ' isiforta aniter iciyelreli îzekrem' diziliminde gösterilir.