kavrulmuş mısır ezmesi

kavrulmuş mısır ezmesi İng. roasted-rolled corn

Kırılmış mısırın aspirasyonundan, uygun bir biçimde tavlanmasından, düz ezme merdanelerinden geçirilmesinden sonra kurutulup, soğutulup kavrulmasıyla elde edilen bir ürün.


kavrulmuş mısır ezmesi ile benzer kelimeler

çifte kavrulmuş

sf. 1. İki kez kavrulmuş (leblebi, nohut, çekirdek vb.). 2. a. Ufak kesilmiş, iki kez kavrulmuş, sert bir lokum çeşidi. 3. mec. Pek pişkin (kimse). 4. mec. Çok çile çekmiş (kimse).

kavrulmuş madde

İng. roasted matter

İçinde bulunan zehirli veya zararlı bir maddeyi uzaklaştırmak, etkisini azaltmak, etkisini yok etmek veya besleme değerini artırmak için, bir fırında 150°C'da pişirilen ve genellikle genişlemiş ve kızarmış bir görünüşte olan yem maddesi,...

kavrulmuş töz

İng. roasted ore

kuru kavrulmuş soya

İng. dry roasted soy

Soyanın kavrulmasından sonra öğütülmesi, peletlenmesi, ezilip pulcuklaştırılması veya pudra durumuna getirilmesiyle elde edilmiş ham protein içeriğine göre satılması gereken bir ürün.

alabalık ezmesi

İng. trout paste

Dumanlanmış ve tuzlanmış alabalık filetolarının, yağlı veya yağ katılmaksızın, mevzuatta izin verilen katkı maddeleriyle bağdaşık bir biçimde karıştırıldıktan sonra, tekniğine uygun olarak işlenen ve tuz miktarı % 15’i geçmeyecek biçimde ha...

badem ezmesi

a. Ezilmiş bademle yapılan şekerleme.

balık ezmesi

İng. fish paste

Ayıklanmış taze balık veya tuzlanmış yahut tütsülenmiş balığın kıyıldıktan sonra suyunun azaltılması, ezilmesi ve çeşni veren maddelerle karıştırılarak biçim verilmesinden sonra hidrolize edilmesiyle elde edilen ürün.


balık karaciğer ezmesi

İng. fish liver paste

Balık karaciğerinin baharat ve diğer çeşni materyalleriyle karıştırılıp hidrolize ve sterilize edilmesiyle elde edilen ürün.


"kavrulmuş mısır ezmesi" karakter analizi

  • kavrulmuş mısır ezmesi, 22 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'v', 'r', 'u', 'l', 'm', 'u', 'ş', ' ', 'm', 'ı', 's', 'ı', 'r', ' ', 'e', 'z', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • kavrulmuş mısır ezmesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemze rısım şumlurvak' diziliminde gösterilir.