kamyon faresi

kamyon faresi

a. Yük taşıyan kamyonlarda saklanıp fırsatını bulduğunda mal çalan kimse: “Kamyon farelerinin, kamyonlara şehir dışında bindiğinde inat ediyor musun hâlâ?” -R. Ilgaz.


kamyon faresi ile benzer kelimeler

kamyon

Fr. camion

a. 1. Motorlu büyük yük taşıtı: “Garajın içinde birkaç tane aletle bir de ufak dan başka bir şey yoktu.” -S. F. Abasıyanık. 2. sf. Bu taşıtın taşıyabildiği miktarda olan: “İki kum getirmemi istedi.” -Y. Atılg...

büyük dişli orman faresi

Lat. Apodemus mystacinus

Kemiriciler (Rodentia) takımından, Yunanistan ve Türkiye'de ağaçlık, taşlık ve tarlalarda yaşayan, tohumlarla beslenen, akşam karanlığında ve geceleri faal olan, kulakları çok uzun bir memeli türü.

cep faresi

a. Yankesici.

çatı faresi

a. Kırsal alanlarda yaygın olarak bulunan, kuyruğu hariç 15-30 santimetre boyunda, 80-300 gram ağırlığında, burnu sivri, kulak ve gözleri iri olan, kahverengi veya siyah tüylü bir tür fare.

eklem faresi

İng. joint mouse

Şiddetli eklem hastalıklarında, eklemin kıkırdak parçalarından, sinovyal zarlardan, osteofitlerden, osteokondromlardan veya eklem plaklarından köken alan eklem boşluğunda serbest hâlde bulunan ve sinovyal sıvıdan beslenen kemik parçası.

...

ev faresi

İng. house mouse

Kemiriciler (Rodentia) takımının, sıçangiller (Muridae) familyasından, 8-12 cm kadar uzunlukta, 8.5-11 cm kadar kuyruğu olan, 30 gr kadar ağırlıkta, dişleri çok keskin, koku alma organları çok iyi gelişmiş, 2-3 ayda eşeysel olgunluğa erişen...

fındık faresi

a. hay. b. 1. Kemiricilerden, karnı beyazımsı, sırtı boz renkli, fındıklıklarda çok zarara yol açan bir memeli türü, fındık sıçanı (Muscardinus avellanarius). 2. Evlerde rastlanan küçük fare türü: “Bir bile onu masa üzerine çıkarırmış.” -C. Uçuk.


...

fil faresi

a. hay. b. Memeliler sınıfından, burun bölümü hortum gibi uzun olan, uzun kuyruklu, kanguru gibi sıçrayabilen bir hayvan (Macroscelides proboscideus).


İng. elephant shrew

Memeliler (Mammalia) sınıfının, böcekçill...


"kamyon faresi" karakter analizi

  • kamyon faresi, 13 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'm', 'y', 'o', 'n', ' ', 'f', 'a', 'r', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • kamyon faresi kelimesinin tersten yazılışı ' iseraf noymak' diziliminde gösterilir.

(a,e,f,i,k,m,n,o,r,s,y) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

aktinosferyum
Lat. Actinosphaerium

Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının, güneş hayvancıkla

kamyon faresi - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
k1
a1
m2
y3
o2
n1
f7
a1
r1
e1
s2
i1
Toplam puan değeri23