kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak)

kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak)

bir düşünceyi yaygınlaştırmak ve halkın dikkati o düşünce etrafında toplamak ve yoğunlaştırmak.


kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak) ile benzer kelimeler

kamuoyu

a. Bir konuyla ilgili halkın genel düşüncesi, halkoyu, amme efkârı, efkârıumumiye: “Kanun, ... 13'üncü maddede yer alan genel sınırlamalar dışında... nun serbestçe oluşmasını engelleyici kayıtlar koyamaz.” -Anayasa.


İng. ...

kamuoyu yoklaması

İng. public-opinion poll

Ölçünlü, dar kapsamlı bir gözlem aracıyla geniş bir toplum kesitinden güncel ve bilinen konularda bilgi almayı amaçlayan soruşturu türü. bk. tarama araştırması, yığın görüşmesi

emsal oluşturmak

örnek oluşturmak.

oluşturmak

(-i) Oluşmasını sağlamak, meydana getirmek, teşekkül ettirmek, tekvin etmek: “Bu kahraman orduyu doğuran ve oluşturan bu millet var oldukça: Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!” -B. Felek.


İng. spawn

örnek oluşturmak

benzerini sunmak.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.


"kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak)" karakter analizi

  • kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak), 34 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'm', 'u', 'o', 'y', 'u', ' ', 'o', 'l', 'u', 'ş', 't', 'u', 'r', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'y', 'a', 'r', 'a', 't', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • kamuoyu oluşturmak (veya yaratmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamtaray ayev( kamrutşulo uyoumak' diziliminde gösterilir.