anal kese apokrin bez karsinomu

anal kese apokrin bez karsinomu İng. anal sac apocrine gland carcinoma

Genellikle yaşlı dişi köpeklerde görülen, apokrin bez epitelinden köken alan, hiperkalsemi ve psödohiperparatroidizme neden olan kötücül bir tümör. Bu tümörlerin yarısından fazlası tanıdan önce metastaz yapmış durumda olur.


anal kese apokrin bez karsinomu ile benzer kelimeler

apokrin bez

İng. apokrine gland

(Yun. apo: uzakta; krinein: ayırmak) Deri altına gömülü hâlde bulunan, kanalları kıl diplerine açılan, koyu, akıcılığı az, yapışkan olan salgısı bırakıldığında kokusuz, fakat bakterilerin etkisiyle bozulması sonucu kokulu hâle dönüşen, k...

anal kese apsesi

İng. anal sac abscess

Anal kese salgısının boşalmaması ve enfekte olması sonucu oluşan yerel irin birikimi.

anal kese tümörü

İng. anal sac tumor

Köpeklerde anal keseden köken alan tümör.

anal kese uzaklaştırılma ameliyatı

İng. anal sacculectomy

Anal keselerin kronik yangılarında anal kese içine bir sonda sokularak cerrahi işlemle anal kesenin tamamen uzaklaştırılması.

embriyonel testis karsinomu

İng. embryonal testicular carcinoma

Embriyonel karsinom.

koryoit pleksus karsinomu

İng. choroid plexus carcinoma

Beyinde karıncıkların içerisinde yerleşim gösteren ve koryoit pleksus epitelinden köken alan kötücül tümör. Köpeklerde özellikle omurilik metastazları sıklıkla görülür.

safra kanalı karsinomu

İng. bile duct carcinoma

Karaciğerde safra kanalcık epitelinden köken alan kötücül tümör, kolanjiyokarsinom, kolanjiyohücresel karsinom. Özellikle köpek ve kedilerde rastlanır.

apokrin

İng. apocrine

(Yun. apo: uzakta; krinein: ayırmak) Süt bezlerinde olduğu gibi, bez hücresinde meydana gelen salgının hücrenin apikal bölgesinden, bir kısım sitoplâzma ile birlikte atılması şeklindeki salgılama.


"anal kese apokrin bez karsinomu" karakter analizi

  • anal kese apokrin bez karsinomu, 31 karakter ile yazılır.
  • a harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'a', 'n', 'a', 'l', ' ', 'k', 'e', 's', 'e', ' ', 'a', 'p', 'o', 'k', 'r', 'i', 'n', ' ', 'b', 'e', 'z', ' ', 'k', 'a', 'r', 's', 'i', 'n', 'o', 'm', 'u', şeklindedir.
  • anal kese apokrin bez karsinomu kelimesinin tersten yazılışı ' umonisrak zeb nirkopa esek lana' diziliminde gösterilir.