altın penguen

altın penguen İng. rock hopper

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta, sırtı mavi kara, göğsü ve karnı ak, başında portakal renginde süsler bulunan, Falkland adaları civarında yaşayan bir tür.


altın penguen İng. rock-hopper

(Eudyptes chrysocome,Penguenler (Sphenisciformes) takımının penguengiller (Spheniscidae) familyasındsn bir kuş türü. Uzunluğu 50 cm. Sırtı mavi kara, göğsü ve karnı akdır. Başında portakal rengi süsler vardır. Falkland adaları dolaylarında yaşar.


altın penguen ile benzer kelimeler

gözlüklü penguen

İng. Cape penguin

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 55 cm kadar uzunlukta, sırtı mavimsi kara, Güney Amerika'dan Güney Afrika'ya kadar olan bölgede yaşayan bir tür.


Fr.

kral penguen

İng. king penguen

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 1 m'den daha uzun, sırtı mavimsi kara, karnı beyaz, göğsü turuncu renkte, Falkland adalarında yaşayan bir kuş türü.


İn...

küçük penguen

Lat. Eudyptes minor

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta, tüyleri mavimsi, göğsü beyaz, Avustralya civarında yaşayan bir tür.


İng. dwarf penguin<...

penguen

Fr. pingouin

a. hay. b. Penguengillerden, Güney Kutbu'nda yaşayan, sırtı kara, göğsü ak, iyi yüzen, deniz hayvanlarıyla beslenen, uçamayan, kısa kanatlı deniz kuşu (Aptenodytes patagonica).


Fr....

ağırlığınca altın etmek (veya değmek)

çok değerli olmak.

ak altın

İng. white gold

Platin, palladyum, gümüş, nikel ya da ak renkli bir alaşım ile altının oluşturduğu, platin yerine kullanılan bir dizi alaşım.

ak altın lehimi

İng. white gold solder

Bileşiminde % 30-80 altın, % 12'ye dek nikel ve % 15'e dek çinko ile az gümüş ve bakır bulunan, erime sıcaklıkları 690°C ile 850°C arasında değişen alaşımlar.

Allah gümüş kapıyı kaparsa altın kapıyı açar

“işi bozulan kişi umutsuzluğa düşmemeli, Tanrı'nın onu daha iyi bir işe kavuşturacağına inanmalıdır” anlamında kullanılan bir söz.


"altın penguen" karakter analizi

  • altın penguen, 13 karakter ile yazılır.
  • a harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'a', 'l', 't', 'ı', 'n', ' ', 'p', 'e', 'n', 'g', 'u', 'e', 'n', şeklindedir.
  • altın penguen kelimesinin tersten yazılışı ' neugnep nıtla' diziliminde gösterilir.

(a,e,g,l,n,p,t,u,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

purulent yangı
İng. purulent inflammmation

İrinli yangı.

altınpenguen
Lat. Eudyptes chrysocome

(zooloji)

altın penguen - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
a1
l1
t1
ı2
n1
p5
e1
n1
g5
u2
e1
n1
Toplam puan değeri22