kral penguen

kral penguen İng. king penguen

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 1 m'den daha uzun, sırtı mavimsi kara, karnı beyaz, göğsü turuncu renkte, Falkland adalarında yaşayan bir kuş türü.


kral penguen İng. king penguen

(Aptenodytes patagonica) Penguenler (Sphenisciformes) takımının penguengiller (Spheniscidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 1 m den çoktur. Sırtı mavimsi-kara, karnı beyaz, göğsü turuncu renklidir. Falkland adalarında yaşar.


kral penguen ile benzer kelimeler

altın penguen

İng. rock hopper

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta, sırtı mavi kara, göğsü ve karnı ak, başında portakal renginde süsler bulunan, Falkland adaları civarında yaşayan bir tür.


gözlüklü penguen

İng. Cape penguin

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 55 cm kadar uzunlukta, sırtı mavimsi kara, Güney Amerika'dan Güney Afrika'ya kadar olan bölgede yaşayan bir tür.


Fr.

küçük penguen

Lat. Eudyptes minor

Penguenler (Sphenisciformes) takımının, penguengiller (Spheniscidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta, tüyleri mavimsi, göğsü beyaz, Avustralya civarında yaşayan bir tür.


İng. dwarf penguin<...

penguen

Fr. pingouin

a. hay. b. Penguengillerden, Güney Kutbu'nda yaşayan, sırtı kara, göğsü ak, iyi yüzen, deniz hayvanlarıyla beslenen, uçamayan, kısa kanatlı deniz kuşu (Aptenodytes patagonica).


Fr....

Korniş kral kedisi

İng. Cornish Rex Cat

İngiltere’den köken alan, 1950 yılında İngiltere’de karnavallar sırasında ortaya çıkmış, kedi ırkları içerisinde en seyrek tüylere sahip, Almanya'da tavşana benzer yönde mutasyona uğrayan ve tüy yapısı daha sıkı ve sert olan, yumurtayı ...

kral

Sırpça

a. 1. En yüksek devlet otoritesini, bütün devlet başkanlığı yetkilerini kalıtım veya soylularca seçilme yoluyla elinde bulunduran kimse: İngiliz ı. 2. mec. Herhangi bir alanda başkalarından üstün, başarılı olan kimse:...

kral balığı

Lat. Apogon nigripinnis

Kral balıkları (Apogonidae) familyasından, 10 cm uzunluğa ulaşabilen, her iki dorsal yüzgecin altında ve kaudal yüzgecin kaidesinde vertikal koyu bir bant bulunan, pektoral yüzgecin arkasında göz biçiminde koyu bir leke bulunan, Do...

kral bölmesi

İng. royal box

Krallıkla yönetilen ülkelerde kralın bir tiyatrodaki özel seyir yeri.


"kral penguen" karakter analizi

  • kral penguen, 12 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'r', 'a', 'l', ' ', 'p', 'e', 'n', 'g', 'u', 'e', 'n', şeklindedir.
  • kral penguen kelimesinin tersten yazılışı ' neugnep lark' diziliminde gösterilir.

(a,e,g,k,l,n,p,r,u) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

mekân grupları

ç. a. Bir yeri dolduran ögeler.

kralpengueni
Fr. manchottroyal

(zooloji)

kral penguen - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
k1
r1
a1
l1
p5
e1
n1
g5
u2
e1
n1
Toplam puan değeri20