Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu İng. Supporting Of Resource Utilization Fund

Kalkınma planı ve yıllık programlarda öngörülen hedeflere uygun olarak yatırımların yönlendirilebilmesi ve uzmanlık kredilerinde maliyetlerin düşürülmesi amacıyla 1988 yılında T.C. Merkez Bankası bünyesinde kurulmuş bütçe dışı bir fon.


Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu ile benzer kelimeler

Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu

İng. Support and Price Stabilization Fund

Türkiye’de ülke ekonomisi için üretim, dışsatım ve işlendirme bakımından önemli görülen kesimleri desteklemek ve tarımsal girdilere sübvansiyon sağlamak amacıyla oluşturulan; kaynağı çeşitli malların dışsatımı FOB d...

geliştirme ve destekleme fonu

Dış ticaretin ülke yararına düzenlenmesi, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, araştırma ve geliştirme projelerinin finansmanı, turizm kesiminin, esnaf ve sanatkarların Halk Bankası kanalıyla desteklenmesi amaçlarıyla 1984 yılında Ekonomik İşler Yüksek Koordinasyon Kuruluna ...

Savunma Sanayii Destekleme Fonu

İng. Fund of Development and Supporting of Defense Industry

Türkiye’de savunma sanayine sürekli ve istikrarlı kaynak sağlayarak geliştirmek amacıyla 1985 yılında 3238 sayılı Kanun’la kurulan ve kaynağını tekel ürünleri, akaryakıt ve şans oyunlarına konan ve...

destekleme

a. 1. Desteklemek işi: “İki tarafın elçilerini de bu iddiayı ye zorladı.” -N. F. Kısakürek. 2. ekon. Devletçe yapılan para yardımı, sübvansiyon.


Fr. Palliatif

destekleme açınığı

Fr. voyelle d'appui

Girişim açınığının başka bir adı.

destekleme alımı

a. ekon. Bir ürünün değerini belli bir düzeyden aşağı düşürmemek için devletçe yapılan satın alma işi.

destekleme alımları

bk. tarımsal

destekleme belgiti

İng. accomodation bill

1. Gerçek bir tecim işlemine ve bir alacağa dayanmayan, gerçeğe uymayan ve yalnızca her hangi bir kişiye para sağlamak amacıyla düzenlenerek imza edilen belgit. 2. Karşılıksız ve büyük dokunca olanaklı belgit.


"Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu" karakter analizi

  • Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu, 34 karakter ile yazılır.
  • K harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'K', 'a', 'y', 'n', 'a', 'k', ' ', 'K', 'u', 'l', 'l', 'a', 'n', 'ı', 'm', 'ı', 'n', 'ı', ' ', 'D', 'e', 's', 't', 'e', 'k', 'l', 'e', 'm', 'e', ' ', 'F', 'o', 'n', 'u', şeklindedir.
  • Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kelimesinin tersten yazılışı ' unoF emelketseD ınımınalluK kanyaK' diziliminde gösterilir.