kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum

kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum İng. society in preconditions for take-off stage

Sosyal sabit sermaye yatırımlarının ve özellikle ulaştırma yatırımlarının gerçekleştirildiği ve buna bağlı olarak tarım ile ticaretten sanayiye geçişi gerçekleştirecek iktisadi düzen ile siyasi, sosyal ve kültürel yapıya ilişkin düşüncelerde köklü değişikliklerinin oluşmaya başladığı Rostowgil büyüme aşamalarının ikincisi.


kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum ile benzer kelimeler

kalkışa geçme aşamasındaki toplum

İng. society in take-off stage

Kalkınmanın süreklilik göstermeye başladığı, yabancı ve yurtiçi tasarrufların harekete geçirilerek iktisadi büyümeyi hızlandırmak için üretken yatırımların yeterli bir düzeye yükseltildiği ve hızla gelişen birden fazla temel i...

olgunlaşma aşamasındaki toplum

İng. society in drive to maturity stage

Modern teknoloji kullanımı ve kitlesel üretim yönteminin yaygınlaştığı, ekonomide sanayi kesiminin ağırlıklı hale geldiği Rostowgil büyüme aşamalarının dördüncüsü.

yoğun kitlesel tüketim aşamasındaki toplum

İng. society in age of high mass-consumption stage

Ekonomide olgunluk döneminin yaşandığı, gelir dağılımının iyileştiği ve kişi başına gelir düzeyinin yükseldiği, imalat sanayinde yatırım malları üretiminin artarak teknoloji dışsatımının yapıldığı, gönenç d...

kalkışa geç!

İng. stand by (fora rise)!

TV. Alıcı yönetmenine, oturduğu yerden kalkmak üzere bulunan bir kimseyi çerçeve içinde tutmaya hazırlanması için verilen komut.

kalkışa geçmek

uçak havalanmak için pistten ayrılmak.

akademik hazırlık

İng. academic preparation

1. Belli bir bilim ya da meslek dalında çalışmak için gerekli öğrenimi tamamlamış olma. 2. Yüksek öğretimin herhangi bir dalında öğrenim yapmak için gereken ön hazırlık.

hazırlık

, -ğı

a. Hazırlanmak için gereken şey veya durumların bütünü: “Hazırlıkların uzun zamandır devam ettiğinden, kimi ayrıntılardan öteden beri haberdardım.” -E. Şafak.


İng. preparation
...

hazırlık aralığı

İng. preparatory interval

"Hazır ol" imi ile uyaranın uygulanacağı an arasında geçen süre.


"kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum" karakter analizi

  • kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum, 36 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, m harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'a', 'l', 'k', 'ı', 'ş', 'a', ' ', 'h', 'a', 'z', 'ı', 'r', 'l', 'ı', 'k', ' ', 'a', 'ş', 'a', 'm', 'a', 's', 'ı', 'n', 'd', 'a', 'k', 'i', ' ', 't', 'o', 'p', 'l', 'u', 'm', şeklindedir.
  • kalkışa hazırlık aşamasındaki toplum kelimesinin tersten yazılışı ' mulpot ikadnısamaşa kılrızah aşıklak' diziliminde gösterilir.