gerçek eklem bacaklılar

gerçek eklem bacaklılar Lat. Euarthropoda

(Yun. eu: iyi; arthron: eklem; pous: ayak) Sölomlu hayvanlardan, birincil ağızlılar (Protestomia) filumunun, eklem bacaklılar (Arthropoda) dalından, bölüt sınırları dıştan belli olan, çizgili kasları bölütlerde gruplar hâlinde bulunan, eklemli ekstremitelere sahip bir alt dal. Kabuklular (Crustacea), örümceğimsiler (Arachnoidea), çok bacaklılar (Myriapoda), böcekler (Insecta) olmak üzere dört sınıfı vardır.


gerçek eklem bacaklılar Lat. Euarthropoda

Sölomlu hayvanlardan birincil ağızlılar (Prostomia) bölümünden, eklem bacaklılar (Arthropoda) şubesinden, bölüt sınırları dıştan belli olan, eklemli ekstremitelere sahip bir alt şube.


gerçek eklem bacaklılar ile benzer kelimeler

gerçek-eklem bacaklılar

Dgr. Yun. eu, arthron, pous

(Euarthropoda), (Yun. eu = iyi, Yun.arthron=eklem, pous = ayak) Sölomlu hayvanlardan birincil-ağızlılar (Protostomia) familyasının eklembacaklılar (Arthropoda) dalına giren bir alt-dalı. Bölüt sınırları dıştan bellidir. Eklemli e...

gerçek er, ( gerçek erenler, gerçek (II), gerçekler )

Veli, mürşidi kâmil, ârif, ermişler.

eklem bacaklılar

ç. a. hay. b. Birbirine eklenmiş halkalardan oluşan, böcekler, örümcekler, kabuklular, çok ayaklılar vb. bölümlere ayrılan hayvan sınıfı, eklemliler.


İng. arthropods

(Yun. arthron: eklem; pous: ayak) Sölomlu hayvanların...

eklem bacaklılar bilimi

İng. arthropodology

(Yun. arthron: mafsal; pous: ayak; logos, bilim) Omurgasız hayvanlardan eklem bacaklıları inceleyen bilim dalı. Artropodoloji.


İng. arthropodology

Omurgasız hayvanlardan eklem bacaklıları...

ilkel eklem bacaklılar

Lat. Malacopoda

(Yun. malakos: yumuşak; pous: ayak) Çok hücrelilerden (Metazoa), birincil ağızlılar (Protostomia) filumunun, eklem bacaklılar (Arthropoda) dalından, vücut bölütleri dıştan belirsiz, ekstremiteleri eklemsiz olan, onikoforlar (Onycophora) ve...

taşıyıcı eklem bacaklılar

İng. arthropod vectors

Hastalık yapıcı organizmaları bir konaktan diğerine veya cansız bir rezervuardan canlı bir konağa taşıyan eklem bacaklılar.

çok bacaklılar

İng. myriapods, centipedes and millipedes

(Yun. myris: on bin; pous: ayak) Birincil ağızlılardan eklem bacaklılar (Arthropoda) dalının, gerçek eklem bacaklılar (Euarthropoda) alt dalından, vücutları baş ile benzer bölütleri kapsayan uzun bir gövdeden yapılm...

eş bacaklılar

ç. a. hay. b. Denizlerde, karalarda ve tatlı sularda, başka hayvanların asalağı, asalakların ara konakçısı veya özgür olarak yaşayan kabuklular takımı.


"gerçek eklem bacaklılar" karakter analizi

  • gerçek eklem bacaklılar, 23 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'e', 'r', 'ç', 'e', 'k', ' ', 'e', 'k', 'l', 'e', 'm', ' ', 'b', 'a', 'c', 'a', 'k', 'l', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
  • gerçek eklem bacaklılar kelimesinin tersten yazılışı ' ralılkacab melke keçreg' diziliminde gösterilir.