Fırat yılan balığı

Fırat yılan balığı Lat. Mastacembelus mastacembelus

Dikenli yılan balığı.


Fırat yılan balığı ile benzer kelimeler

Fırat

Köken: Ar.

Cinsiyet: Erkek1. Asurca. Geniş akarsu. 2. Far. Geçit veren, üstünden geçmeye uygun. 3. Türkiye ve Suriye’nin doğu bölgelerini sulayan, Irak’ı aşan, Dicle ırmağıyla birleşerek Basra körfezine dökülen büyük nehir.

Fırat kaplumbağası

Lat. Trionyx euphraticus

Kaplumbağalar (Chelonia) takımından, Fırat nehri ve kollarında yaşayan, 40 cm kadar boyda, yaşamının büyük bir kısmını su tabanındaki çamurlara gömülerek geçiren, hava solunumu için sık sık yüzeye çıkan bir sürüngen türü.


<...

Amerika yılan balığı

Lat. Anguilla rostrata

Kemikli balıklardan, yılan balıkları (Anguillidae) familyasından, başkalaşımlarını iki yılda tamamlayan, 103–110 omura sahip, Amerika Birleşik Devletleri kıyılarında ve Kanada’da yaygın olan bir tür.

Avrupa tatlı su yılan balığı

Lat. Anguilla anguilla

Yılan balığı.

büyük kum yılan balığı

İng. greater sandeel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kum balığıgiller (Ammodytidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta, yeşilimsi renkte, ağzının üzerinde kara bir lekesi bulunan, kuzey yarım kürede sürüler yaparak yaşayan bir tür.


derin deniz dikenli yılan balığı

Lat. Notacanthus bonaparte

Notacanthidae ailesinden, sırtında dikenleri olan, denizlerin dip kısımlarında yaşayan, Akdeniz’de dağılım gösteren kemikli bir balık türü.

dikenli yılan balığı

Lat. Mastacembelus mastacembelus

Kemikli balıklardan, dikenli yılan balıkları (Mastacembelidae) familyasından, boyları 1 m olabilen, genellikle kumlar içerisine gömülerek veya bitkiler arasına saklanarak yaşayan eti çok lezzetli bir tür, Fırat yılan balığ...

elektrikli yılan balığı

İng. electric eel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, giller (Electrophoridae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta, vücudu çıplak, kuyruk kaslarının değişmesiyle meydana gelmiş elektrik organına sahip bir tür.


Lat.<...

"Fırat yılan balığı" karakter analizi

  • Fırat yılan balığı, 18 karakter ile yazılır.
  • F harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'F', 'ı', 'r', 'a', 't', ' ', 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • Fırat yılan balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab nalıy tarıF' diziliminde gösterilir.