büyük kum yılan balığı

büyük kum yılan balığı İng. greater sandeel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kum balığıgiller (Ammodytidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta, yeşilimsi renkte, ağzının üzerinde kara bir lekesi bulunan, kuzey yarım kürede sürüler yaparak yaşayan bir tür.


büyük kum yılan balığı Lat. Hyperoplus lanceolatus

Kemikli balıklardan, kum balığıgiller (Ammodytidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta olabilen, yeşilimsi renkte, ağzının üzerinde siyah bir lekesi bulunan, kuzey yarım kürede ve sürüler hâlinde yaşayan bir tür.


büyük kum yılan balığı ile benzer kelimeler

küçük kum yılan balığı

İng. lesser sand-eel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kum balığıgiller (Ammodytidae) familyasından, 15-20 cm kadar uzunlukta, sırtı mavi, karnı beyazımsı bir tür.


Lat. Ammodytes tobianus

Kemikli bal...

büyük kum yıları balığı

İng. greater sandeel

(Ammodytes lanceolatus) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının kumbalığıgiller (Ammodytidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 30 cm. Rengi yeşilimsi olup ağzının üzerinde kara bir lekesi vardır. Kuzey yarım küresinde sürüler yapar...

kum bandırımı=kum banyosu

Fr. Arénation

kum balığı

a. hay. b. Kum balığıgillerden, dişleri ve karın yüzgeçleri olmayan küçük bir balık (Ammodytes).

kum kaya balığı

Lat. Neogobius melanostomus

Kemikli balıklardan, kaya balığıgiller (Gobiidae) familyasından, boyu 25 cm olabilen, genellikle 10–15 m derinlikteki sığ suları tercih eden ve daima zeminde yaşayan, Rusya’da konserve biçiminde kullanıldıkları hâlde ülkemizde ...

küçük kum yıları balığı

İng. lesser sand-eel

(Ammodytes tobianus), Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının kumbalığıgıller (Ammodytidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 15-20 cm. Sırtı mavi, karnı gümüşsel beyazdır. Adaların yakınlarında yaşar.

Amerika yılan balığı

Lat. Anguilla rostrata

Kemikli balıklardan, yılan balıkları (Anguillidae) familyasından, başkalaşımlarını iki yılda tamamlayan, 103–110 omura sahip, Amerika Birleşik Devletleri kıyılarında ve Kanada’da yaygın olan bir tür.

Avrupa tatlı su yılan balığı

Lat. Anguilla anguilla

Yılan balığı.


"büyük kum yılan balığı" karakter analizi

  • büyük kum yılan balığı, 22 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'ü', 'y', 'ü', 'k', ' ', 'k', 'u', 'm', ' ', 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • büyük kum yılan balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab nalıy muk küyüb' diziliminde gösterilir.