elektrikli yılan balığı

elektrikli yılan balığı İng. electric eel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, elektrikli yılan balığıgiller (Electrophoridae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta, vücudu çıplak, kuyruk kaslarının değişmesiyle meydana gelmiş elektrik organına sahip bir tür.


elektrikli yılan balığı Lat. Electrophorus electricus

Kemikli balıkların, elektrikli yılan balığıgiller (Gymnotidae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta olabilen, vücudu çıplak, kuyruk kaslarının değişmesiyle meydana gelmiş elektrik organına sahip bir tür.


elektrikli yılan balığı İng. electric eel

(Electrophorus electricus, anlamdaş. Gymnotus electricus), , Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının elektrikli-yılan-balığıgiller (Eletrophoridae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 2 m. Elektrik organı olan tek türdür. Vücudu çıplak olur. Elektrik organı kuyruk kaslarının değişmesiyle meydana gelmiş olup büyük hayvanlar üzerinde de şok tesiri yapar.


elektrikli yılan balığı ile benzer kelimeler

elektrikli yılan balığıgiller

İng. electric eels

(Yun. electron: elektrik; phoros: taşıyan; gymnos: çıplak; otos: kulak) Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kemik destekli keseliler (Ostariophysi) alt takımından, vücutları yılan balıklarına benzeyen, Ort...

elektrikli-yılan-balığıgiller

İng. electric eels

(Electrophoridae, anlamdaş Gymnotidae), (Yun. electron = elektrik, Yun. phoros=taşıyan, Yun. gymnos = çıplak, Yun. otos = kulak): Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının kemikdesteklikeseli...

Amerika yılan balığı

Lat. Anguilla rostrata

Kemikli balıklardan, yılan balıkları (Anguillidae) familyasından, başkalaşımlarını iki yılda tamamlayan, 103–110 omura sahip, Amerika Birleşik Devletleri kıyılarında ve Kanada’da yaygın olan bir tür.

Avrupa tatlı su yılan balığı

Lat. Anguilla anguilla

Yılan balığı.

büyük kum yılan balığı

İng. greater sandeel

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kum balığıgiller (Ammodytidae) familyasından, 30 cm kadar uzunlukta, yeşilimsi renkte, ağzının üzerinde kara bir lekesi bulunan, kuzey yarım kürede sürüler yaparak yaşayan bir tür.


derin deniz dikenli yılan balığı

Lat. Notacanthus bonaparte

Notacanthidae ailesinden, sırtında dikenleri olan, denizlerin dip kısımlarında yaşayan, Akdeniz’de dağılım gösteren kemikli bir balık türü.

dikenli yılan balığı

Lat. Mastacembelus mastacembelus

Kemikli balıklardan, dikenli yılan balıkları (Mastacembelidae) familyasından, boyları 1 m olabilen, genellikle kumlar içerisine gömülerek veya bitkiler arasına saklanarak yaşayan eti çok lezzetli bir tür, Fırat yılan balığ...

Fırat yılan balığı

Lat. Mastacembelus mastacembelus

Dikenli yılan balığı.


"elektrikli yılan balığı" karakter analizi

  • elektrikli yılan balığı, 23 karakter ile yazılır.
  • e harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'e', 'l', 'e', 'k', 't', 'r', 'i', 'k', 'l', 'i', ' ', 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • elektrikli yılan balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab nalıy ilkirtkele' diziliminde gösterilir.