dikenli yılan balığı

dikenli yılan balığı Lat. Mastacembelus mastacembelus

Kemikli balıklardan, dikenli yılan balıkları (Mastacembelidae) familyasından, boyları 1 m olabilen, genellikle kumlar içerisine gömülerek veya bitkiler arasına saklanarak yaşayan eti çok lezzetli bir tür, Fırat yılan balığı.


dikenli yılan balığı ile benzer kelimeler

derin deniz dikenli yılan balığı

Lat. Notacanthus bonaparte

Notacanthidae ailesinden, sırtında dikenleri olan, denizlerin dip kısımlarında yaşayan, Akdeniz’de dağılım gösteren kemikli bir balık türü.

dikenli yılan balıkları

Lat. Mastacembelidae

Kemikli balıklardan, vücutları yılan biçiminde, Asya ve Afrika’da tatlı ve acı sularda, Anadolu’nun ise doğu ve güneydoğu bölgelerinde yayılış gösteren bir familya.

deniz dikenli balığı

İng. stickleback

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli balıkgiller (Gasterosteidae) familyasından, 15-20 cm kadar uzunlukta, birinci sırt yüzgecinin yerinde 14-19 tane diken bulunan, Avrupa denizlerinde yaşayan bir tür.


...

dikenli çütre balığı

Lat. Stephanolepis diaspros

Boyları 25 cm olabilen, Güney Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, kuyruk yüzgecinde iki adet koyu ve dik şerit bulunan, kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.

dikenli uyuşturan balığı

İng. whip tailed ray

Köpek balıklar (Selachii) takımının, giller (Dasyatidae) familyasından, 1-2.5 m kadar uzunlukta, 1.5 m kadar eni olan, koyu renkli, bütün kuzey denizlerinde ve Akdeniz'de yaşayan yaygın bir tür.


La...

üç dikenli dikence balığı

Lat. Gasterosteus aculeatus

Kemikli balıklardan, dikence balıkları (Gasterosteidae) familyasından 10 cm kadar uzunlukta olabilen, yeşil renkli, birinci sırt yüzgeci yerinde üç diken bulunan, Avrupa ve Anadolu'’nun tatlı ve tuzlu sularında yaşayan bir tür....

Amerika yılan balığı

Lat. Anguilla rostrata

Kemikli balıklardan, yılan balıkları (Anguillidae) familyasından, başkalaşımlarını iki yılda tamamlayan, 103–110 omura sahip, Amerika Birleşik Devletleri kıyılarında ve Kanada’da yaygın olan bir tür.

Avrupa tatlı su yılan balığı

Lat. Anguilla anguilla

Yılan balığı.


"dikenli yılan balığı" karakter analizi

  • dikenli yılan balığı, 20 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'i', 'k', 'e', 'n', 'l', 'i', ' ', 'y', 'ı', 'l', 'a', 'n', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • dikenli yılan balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab nalıy ilnekid' diziliminde gösterilir.