derin kistik kolon yangısı

derin kistik kolon yangısı Lat. colitis cystica profunda

Kolon bezlerinin kistik genişlemesi ve serozadan nodüler kitlelerin görülmesi ve bezlerin submukoza içine girmesiyle belirgin patolojik değişim, kolitis kistika profunda. Tüm hayvan türlerinde görülmesine ve kesin nedeni bilinmemesine rağmen, özellikle domuzlarda domuz dizanterisi olgularında rastlanır.


derin kistik kolon yangısı ile benzer kelimeler

derin derin

zf. 1. Uzun uzun: “Gene birdenbire kurtulmanın verdiği rahatlıkla içini çekti.” -E. Şafak. 2. sf. Anlamlı: “Yüzüne bir gölge düşüverdi o an, sorular açıyordu manalı duruşu.” -K. Korcan.

derin derin düşünmek

çok fazla düşünmek: “Bu durum huzurumu bozmakla kalmıyor, beni derin derin düşünmeye de zorluyordu.” -A. Ümit.

eozinofilik-ülserli kolon yangısı

İng. eosinophilic-ulcerative colitis

Aşırı duyarlılık reaksiyonu, parazitlere bağlı veya yabancı cisim reaksiyonu olarak değerlendirilen, köpeklerde görülen, kolonun eozinofil lökositlerden zengin hücre infiltrasyonu ve ülserleşmesiyle belirgin yangısı. Eoz...

histiyositik ülserli kolon yangısı

İng. histiocytic ulcerative colitis

Kronik kanlı-sümüksü ishal, kusma, protein kaybı ve kaşeksiyle seyreden, nedeni bilinmeyen ve sadece köpeklerde görülen mukoza, submukozada ve ilgili lenf yumrularında, PAS pozitif granüller içeren yoğun makrofaj infiltra...

idiopatik kolon yangısı

İng. idiopathic colitis

Köpeklerde bilinmeyen nedenler oluşan kolon yangısı. Bokser ırkı hariç diğer tüm köpek ırklarında görülür.

mikotik kolon yangısı

İng. mycotic colitis

Candida, Zigomiset veya Aspergillus türü mantarlarca oluşturulan kanama ve ülserleşmeyle belirgin kolon yangısı. Genellikle kedilerin panlökopenisinde ikincil olarak biçimlenir.

nedeni bilinmeyen kolon yangısı

İng. colitis X

Atlarda çeşitli nedenlerle bağırsak ekosisteminin bozulması sonucu Clostridium türlerinin salgıladıkları endotoksinlerden kaynaklanan ishal, dehidrasyon, deri altı ve serozalarda peteşiyel kanamalar, kolon mukozasında kanama, ödem, nek...

derin ağız yangısı

İng. profound stomatitis

Ağzın destek dokularına kadar ilerleyen ağız yangısı. İrin yapan bakterilerin submukoza ve kaslara girmesi sonucu biçimlenir.


"derin kistik kolon yangısı" karakter analizi

  • derin kistik kolon yangısı, 26 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'e', 'r', 'i', 'n', ' ', 'k', 'i', 's', 't', 'i', 'k', ' ', 'k', 'o', 'l', 'o', 'n', ' ', 'y', 'a', 'n', 'g', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • derin kistik kolon yangısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıgnay nolok kitsik nired' diziliminde gösterilir.