nedeni bilinmeyen kolon yangısı

nedeni bilinmeyen kolon yangısı İng. colitis X

Atlarda çeşitli nedenlerle bağırsak ekosisteminin bozulması sonucu Clostridium türlerinin salgıladıkları endotoksinlerden kaynaklanan ishal, dehidrasyon, deri altı ve serozalarda peteşiyel kanamalar, kolon mukozasında kanama, ödem, nekroz ve fibrinli yangıyla belirgin, sporadik ve perakut seyirli, ölümcül, toksemik hastalık, kolitis X.


nedeni bilinmeyen kolon yangısı ile benzer kelimeler

derin kistik kolon yangısı

Lat. colitis cystica profunda

Kolon bezlerinin kistik genişlemesi ve serozadan nodüler kitlelerin görülmesi ve bezlerin submukoza içine girmesiyle belirgin patolojik değişim, kolitis kistika profunda. Tüm hayvan türlerinde görülmesine ve kesin nedeni bili...

eozinofilik-ülserli kolon yangısı

İng. eosinophilic-ulcerative colitis

Aşırı duyarlılık reaksiyonu, parazitlere bağlı veya yabancı cisim reaksiyonu olarak değerlendirilen, köpeklerde görülen, kolonun eozinofil lökositlerden zengin hücre infiltrasyonu ve ülserleşmesiyle belirgin yangısı. Eoz...

histiyositik ülserli kolon yangısı

İng. histiocytic ulcerative colitis

Kronik kanlı-sümüksü ishal, kusma, protein kaybı ve kaşeksiyle seyreden, nedeni bilinmeyen ve sadece köpeklerde görülen mukoza, submukozada ve ilgili lenf yumrularında, PAS pozitif granüller içeren yoğun makrofaj infiltra...

idiopatik kolon yangısı

İng. idiopathic colitis

Köpeklerde bilinmeyen nedenler oluşan kolon yangısı. Bokser ırkı hariç diğer tüm köpek ırklarında görülür.

mikotik kolon yangısı

İng. mycotic colitis

Candida, Zigomiset veya Aspergillus türü mantarlarca oluşturulan kanama ve ülserleşmeyle belirgin kolon yangısı. Genellikle kedilerin panlökopenisinde ikincil olarak biçimlenir.

bilinmeyen

sf. mat. Değeri belli olmayan, bilinmedik (nicelik), bilinmez, meçhul: Cebirde ler x, y, z harfleriyle gösterilir.


İng. unknown
İng. unknown

Bir sorun'un çözümünde aran...

bilinmeyen büyütme faktörleri

İng. unidentified growth factors

Bilinen bütün besin maddelerini içeren, rasyonlara eklendiğinde büyüme hızını artıran, fakat analiz yoluyla veya başka yollarla niteliği henüz belirlenememiş bulunan maddeler.

yardımcı bilinmeyen

Fr. inconnu auxiliaire

(matematik)


"nedeni bilinmeyen kolon yangısı" karakter analizi

  • nedeni bilinmeyen kolon yangısı, 31 karakter ile yazılır.
  • n harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'n', 'e', 'd', 'e', 'n', 'i', ' ', 'b', 'i', 'l', 'i', 'n', 'm', 'e', 'y', 'e', 'n', ' ', 'k', 'o', 'l', 'o', 'n', ' ', 'y', 'a', 'n', 'g', 'ı', 's', 'ı', şeklindedir.
  • nedeni bilinmeyen kolon yangısı kelimesinin tersten yazılışı ' ısıgnay nolok neyemnilib ineden' diziliminde gösterilir.