Avustralya alçak arazi sığırı

Avustralya alçak arazi sığırı İng. Australian Lowline Cattle

Avustralya’dan köken alan, çoğu özelliği köken aldığı Angus sığır ırkına benzeyen, etçi sığır ırkları arasında en küçük yapılısı ve 3 yaşında standart bir etçi sığırın yalnızca % 60 ağırlığına ulaşabilen, büyüme oranı doğumu takiben çok hızlı, ergin inekleri yaklaşık 8 ay boyunca buzağılarını emziren, ineklerinin annelik özellikleri gelişmiş ve süt verimi buzağılarına fazlasıyla yeten, genellikle siyah renkli, doğuştan boynuzsuz, uysal mizaçlı ve sürü idaresi kolay etçi sığır ırkı.


Avustralya alçak arazi sığırı ile benzer kelimeler

alçak uçan yüce konar, yüce konan alçak uçar

“alçak gönüllü olan toplum içinde saygı görür ve yücelir, kendisini herkesten üstün gören sevilmez ve toplum içinde iyi bir yer edinemez” anlamında kullanılan bir söz.

Avustralya braford sığırı

İng. Australian Braford Cattle

Avusturalya’dan köken alan, % 50 Hereford ve % 50 Brahman genotipi taşıyan, hörgüç, gevşek deri yapısı ve kısa tüy yapısı gibi Brahman özelliklerini taşıyan, renk özellikleri Hereford ırkına benzeyen, sıcağa, kene enfeksiyonla...

Avustralya Frizyan Sahiwal sığırı

İng. Australian Friesian Sahiwal Cattle

Avustralya’dan köken alan, Queensland’da tropik bölge koşullarında süt veriminden yararlanmak amacıyla Sahiwal, Pakistan Zebu’sunun sütçü tipi ve Avustralya Holştayn-frizyan ırkları kullanılarak geliştir...

arazi

Ar. ar¥ø³

a. (ara:zi) coğ. 1. Yeryüzü parçası, yerey, toprak: “Kurulan heyet şehrin arka tepelerinde kondu kurulacak uygun bir bulma işiyle görevlendirildi.” -L. Tekin. 2. Yer.


bk. yerey.


arazi açmak

fundalık, koruluk, sazlık yerleri temizleyerek tarıma elverişli duruma getirmek.

arazi aracı

a. Her türlü arazide kullanılabilecek biçim ve güçte yapılmış motorlu araç.

arazi olmak

1) sıvışmak; 2) işten kaçmak.

arazi otomobili

a. Kara yollarında yolcu ve yük taşıyabilecek nitelikte olmakla beraber yüksek motor gücü sayesinde genellikle yol dışında ve engebeli arazide kullanılan taşıt: “Normal otomobil değil de yabansı boyutlarda kullanmak moda oldu.” -A. Boysan.


"Avustralya alçak arazi sığırı" karakter analizi

  • Avustralya alçak arazi sığırı, 29 karakter ile yazılır.
  • A harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'A', 'v', 'u', 's', 't', 'r', 'a', 'l', 'y', 'a', ' ', 'a', 'l', 'ç', 'a', 'k', ' ', 'a', 'r', 'a', 'z', 'i', ' ', 's', 'ı', 'ğ', 'ı', 'r', 'ı', şeklindedir.
  • Avustralya alçak arazi sığırı kelimesinin tersten yazılışı ' ırığıs izara kaçla aylartsuvA' diziliminde gösterilir.