Avrupa yassı burunlu yarasası

Avrupa yassı burunlu yarasası İng. party coloured bat

Yarasalar (Chiroptera) takımının fare kulaklı yarasagiller (Vespertilionidae) familyasından, 12 cm kadar uzunlukta, 38 cm kadar kanat açıklığı olan, Avrupa ve Asya'da binalarda yaşayan bir tür.


Avrupa yassı burunlu yarasası ile benzer kelimeler

Avrupa yassı-burunlu yarasası

İng. party-coloured bat

(Ves-pertilio murinus ): Yarasalar (Chiroptera) takımının yassı-burunlu-yarasagiller (Vespertilionidae) familyasıdan bir memeli türü Uzunluğu 12, kanat açıklığı 38 cm. Avrupada ve Doğu Asyada binalarda yaşar.

Akdeniz nal burunlu yarasası

İng. Mediterranean horseshoe bat

Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, nal burunlu yarasagiller (Rhinolopidae) familyasından, böceklerle beslenen, ağız ve burunlarından çıkardıkları sesle yön tayini yapan, nal burunlu yarasalar i...

Blasius`un nal burunlu yarasası

İng. Blasius' horseshoe bat

Memeliler (Mammalia) sınıfının, yarasalar (Chiroptera) takımının, nal burunlu yarasagiller (Rhinolophidae) familyasından, böceklerle beslenen, mağaralarda Rhinolopus ferrumequinum ile simpatrik yaşayan, yön tayinini ağız ve burun...

Hindistan nal burunlu yarasası

İng. Indian false vampire

Yarasalar (Chiroptera) takımının, nal burunlu yarasagiller (Rhinolophidae) familyasından, 8 cm kadar uzunlukta, 48 cm kadar kanat açıklığı olan, Hindistan'da yaşayan bir tür.

Hindistan nal-burunlu yarasası

İng. Indian false vampire

(Megaderma lyra): Yarasalar (Chiroptera) takımının nalburunluyarasagiller (Rhinolophidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 8, kanat açıklığı 48 cm. Doğu Hindistanda yaşar.

kapak burunlu Mısır yarasası

İng. larger rat tailed bat

Yarasalar (Chiroptera) takımının, kapak burunlu yarasagiller (Rhinopomidae) familyasından, 10.5 cm kadar uzunlukta, 20 cm kadar kanat açıklığı olan, Mısır'da yaşayan bir tür.

kapak-burunlu Mısır yarasası

İng. larger rat-tailed bat

(Rhinopoma microphyllum) Yarasalar (Chiroptera) takımının kapakburunluyarasagiller (Rhinopomidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 10.5, kanat açıklığı 20 cm. Mısırda ehramlarda ve mağaralarda yaşar.

yassı burunlu maymunlar

İng. New World monkeys

Bazı sınıflandırmalara göre memeliler (Mammalia) sınıfının, maymunlar (Primates) takımının, gerçek maymunlar (Simiae) alt takımından, genel olarak 36 dişli olup burun duvarı geniş ve burun delikleri yanlara doğru yön almış, kuyrukları...


"Avrupa yassı burunlu yarasası" karakter analizi

  • Avrupa yassı burunlu yarasası, 29 karakter ile yazılır.
  • A harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'A', 'v', 'r', 'u', 'p', 'a', ' ', 'y', 'a', 's', 's', 'ı', ' ', 'b', 'u', 'r', 'u', 'n', 'l', 'u', ' ', 'y', 'a', 'r', 'a', 's', 'a', 's', 'ı', şeklindedir.
  • Avrupa yassı burunlu yarasası kelimesinin tersten yazılışı ' ısasaray ulnurub ıssay apurvA' diziliminde gösterilir.