altıncı tür dağılım

altıncı tür dağılım İng. type VI distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen Pearson türünden tek doruklu ve çarpık bir sıklık dağılımı.


altıncı tür dağılım ile benzer kelimeler

beşinci tür dağılım

İng. type V distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…)biçiminde verilen Pearson türünden tek-doruklu bir sıklık dağılımı. y = g/x dönüşümü ile üçüncü tür dağılım oluşur.

birinci tür dağılım

İng. type I distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…) biçiminde verilen tek-doruklu dağılım. Pearson türünden olan bu dağılım, uygun değerler seçilerek beta dağılımına eşdeğer yapılabilir.

dokuzuncu tür dağılım

İng. type IX distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…) biçiminde verilen Pearson türünden bir sıklık dağılımı.

dördüncü tür dağılım

İng. type IV distribution

(kurumsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen tek-doruklu ve çarpık bir sıklık dağılımı.

ikinci tür dağılım

İng. type II distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen bakışımlı dağılım. m=0 olduğunda, dikdörtgensel dağılıma dönüşür. Bu dağılım, birinci tür dağılımın özel bir biçimidir.

onbirinci tür dağılım

İng. type XI distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…)verilen Pearson türünden J-biçimli bir sıklık dağılımı, Pareto dağılımı bu türdendir.

onikinci tür dağılım

İng. type XII distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, (…)biçiminde verilen Pearson türünden J-biçimli bir sıklık dağılımı. Birinci tür dağılımın özel bir biçimidir.

onuncu tür dağılım

İng. type X distribution

bk. üstel dağılım.


"altıncı tür dağılım" karakter analizi

  • altıncı tür dağılım, 19 karakter ile yazılır.
  • a harfi ile başlar, m harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'a', 'l', 't', 'ı', 'n', 'c', 'ı', ' ', 't', 'ü', 'r', ' ', 'd', 'a', 'ğ', 'ı', 'l', 'ı', 'm', şeklindedir.
  • altıncı tür dağılım kelimesinin tersten yazılışı ' mılığad rüt ıcnıtla' diziliminde gösterilir.