Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı İng. Housing Development Administration of Turkey

Konut gereksinimini karşılamak, konut inşaatı yapımına ilişkin yöntem ve esasları belirlemek, ülke koşullarına uygun inşaat teknikleri ve araç gereçIerini devlet desteği ile geliştirmek amacıyla 1984 yılında kurulan başkanlık.


Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı ile benzer kelimeler

kamu idaresi

a. Kamu yönetimi.

kamu ortaklığı fonu

İng. public partnership fund

Gelir ortaklığı senedi ya da hisse senedi satışıyla özel tasarrufları özendirip bunları yatırımlara yönlendirerek kamu yatırımlarını artırmak amacıyla 1984 yılında Türkiye’de kurulan bütçe dışı bir fon.

toplu konut

a. Önceden planlanmış belli bir yerleşim bölgesinde, vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütünü.


İng. housing estate, housing scheme

Konut birleşkesi, konut yapım ortaklığı ya ...

toplu konut fonu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na bağlı tüzel kişiliğe sahip olarak, kaynağı aIkollü ve aIkoIsüz içkiler ile tütün ürünleri, ispirtolu içkiler ve rafine edilmiş petrol ürünIerinin satışı ile yurt dışına çıkışlarda kişi başına yapılan kesintilerden oluşan, 1984 yılında kurulan ...

Avrupa başkanlığı projesi

İng.European presidency project Fr.projet presidence de l'Europe

kamu konut kurumu

İng. public housing Administration

Bir ülkede, konut siyasasının saptanmasından, kamu kuruluşlarının konutla ilgili uygulamalarının eşgüdümünden ve konuta yöneltilen akçalı kaynaklardan yararlandırma koşullarının düzenlenmesinden sorumlu olan kamu kuruluşu ...

amme idaresi

a. Kamu yönetimi.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Rehabilitasyon İdaresi

İng. United Nations Relief and Rehabilitation Administration, UNRRA

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa'da savaştan büyük zarar gören ülkelerin gıda, giyim gibi temel ihtiyaçları ile hammadde ve makine-donanım gibi iktisadi ihtiyaçlarını karşılamak i...


"Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı" karakter analizi

  • Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı, 48 karakter ile yazılır.
  • T harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'T', 'o', 'p', 'l', 'u', ' ', 'K', 'o', 'n', 'u', 't', ' ', 'v', 'e', ' ', 'K', 'a', 'm', 'u', ' ', 'O', 'r', 't', 'a', 'k', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', ' ', 'İ', 'd', 'a', 'r', 'e', 's', 'i', ' ', 'B', 'a', 'ş', 'k', 'a', 'n', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılnakşaB iseradİ ığılkatrO umaK ev tunoK ulpoT' diziliminde gösterilir.