sorgum glüten unu

sorgum glüten unu İng. sorghum gluten flour

Tane sorgumların nişastasının ve embriyosunun büyük kısmının nişasta veya şurubun fabrikasyonundaki özütlenmesinden ve kepeğinin ayrılmasından sonra tanenin geriye kalan kısmı.


sorgum glüten unu ile benzer kelimeler

mısır glüten unu

İng. corn gluten flour

Mısırdan nişasta ve embriyonun büyük kısmı alındıktan ve mısır nişastası veya şurubu üretiminin yaş öğütme sisteminde kullanılan işlemlerde kepek ayrıldıktan sonraki veya endospermin enzimatik işleminden sonraki en az % 40 protein içe...

jelatinleştirilmiş sorgum tanesi unu

İng. gelatinizated sorghum grain flour

Sorgum tanesinin kısmen havalandırılarak savrulması, endosperminin jelatinleştirilmesinden sonra ince un durumuna öğütülmesiyle elde edilen ve en çok % 1 ham selüloz içeren bir ürün.

glüten

Fr. gluten

a. 1. Katı cisimlerin parçalarını birbirine yapıştıran bir tür madde. 2. kim. Tahıl unlarından nişasta çıkarıldıktan sonra geri kalan albüminli madde.


Fr. gluten

(kimya)

glüten ekmeği

a. Şeker hastalığı olanlar için yapılan nişastasız ekmek.

glüten tutkalı

a. Hayvanların deri, kemik, sinir vb. artıklarından elde edilen, genellikle sıcak olarak kullanılan bir yapıştırıcı türü.

mısır glüten yemi

İng. corn gluten feed

Mısır nişastası veya şurubu yaş öğütme fabrikasyonunda kullanılan işlemlerle ticari tane mısırın nisasta, glüten ve embriyosunun büyük kısmının alınmasından sonraya kalan en az % 25 protein içeren kısmı, mısır grizi.

ezilmiş tane sorgum

İng. crushed grain sorghum

Sorgum tanesinin bütününün uygun bir tavlamadan sonra düz ezme merdanelerinden geçirilmesi, ince partiküllerin çoğunun ayrılması ve daha sonra kurutulup soğutulmasıyla elde edilen bir ürün.

kepekli sorgum glüteni

İng. sorghum gluten with bran

Tane sorgumların nişasta veya şurup fabrikasyonunda nişastanın ve embriyonun büyük kısmı ayrıldıktan sonra geriye kalan kısmı.


"sorgum glüten unu" karakter analizi

  • sorgum glüten unu, 17 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'o', 'r', 'g', 'u', 'm', ' ', 'g', 'l', 'ü', 't', 'e', 'n', ' ', 'u', 'n', 'u', şeklindedir.
  • sorgum glüten unu kelimesinin tersten yazılışı ' unu netülg mugros' diziliminde gösterilir.