midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak)

midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak)

yeni yenilmiş yiyeceklerden ötürü midede rahatsızlık duymak: “Şu midesi ekşimese hayat da ekşimeyecek onun için, ama ne yapsın?” -N. F. Kısakürek.


midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak) ile benzer kelimeler

midesi almamak (veya kaldırmamak veya kabul etmemek veya götürmemek)

1) hastalık, tiksinme vb. sebeplerle bir şeyi yiyememek; 2) mec. çirkin bir şey karşısında huzursuz olmak, rahatı kaçmak.

midesi ezilmek (veya kazınmak)

açlık duymak.

(birinin) başına ekşimek

1) ağır yük olmak; 2) üstüne kalmak.

ekşimek

(nsz) 1. Ekşi duruma gelmek: Yoğurt ekşidi. 2. Bozulmak: “Tepside bir bardak ekşimiş süt, bir çürük yumurta ve iki dilim siyah ekmek vardı.” -N. Hikmet. 3. Mayalanmak: Hamur ekşidi. 4. argo Utanmak, mahcup olmak. 5. argo Sırnaşmak, ıs...

bal midesi

İng. honey stomach

Bazı böceklerde abdomenin ön kısmında yutulan sıvının gerekince tekrar ağza çıkarılmak üzere depolanmasına yarayan özofagusun genişlemiş bir bölgesi.

midesi bulanmak

1) kusacak gibi olmak; 2) mec. iğrenmek, tiksinmek; 3) mec. kuşkulanmak, işkillenmek; 4) mec. huzursuz olmak, rahatı kaçıp tedirgin olmak, hoşlanmamak: “Bu rahatlık, bolluk, ferahlık havasına esir ticareti, sömürgecilik gibi kokular karışınca insanın mi...

suyu ısınmak (veya kaynamak) tkz.

suyu ısınmak (veya kaynamak) tkz.

1) işbaşından uzaklaştırılması yakın olmak; 2) kötü son yaklaşmak veya gelmek.

tenceresi (veya tencereleri) kaynamak

geçimleri az çok yerinde olmak.


"midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak)" karakter analizi

  • midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak), 42 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'i', 'd', 'e', 's', 'i', ' ', 'e', 'k', 'ş', 'i', 'm', 'e', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'a', 'y', 'n', 'a', 'm', 'a', 'k', ' ', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'y', 'a', 'n', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamnay ayev kamanyak ayev( kemişke isedim' diziliminde gösterilir.