midesi ezilmek (veya kazınmak)

midesi ezilmek (veya kazınmak)

açlık duymak.


midesi ezilmek (veya kazınmak) ile benzer kelimeler

midesi almamak (veya kaldırmamak veya kabul etmemek veya götürmemek)

1) hastalık, tiksinme vb. sebeplerle bir şeyi yiyememek; 2) mec. çirkin bir şey karşısında huzursuz olmak, rahatı kaçmak.

midesi ekşimek (veya kaynamak veya yanmak)

yeni yenilmiş yiyeceklerden ötürü midede rahatsızlık duymak: “Şu midesi ekşimese hayat da ekşimeyecek onun için, ama ne yapsın?” -N. F. Kısakürek.

içi kazınmak (veya kıyılmak)

açlıktan midesinde eziklik duymak.

kazınmak

(nsz) 1. Kendi kendini kazımak. 2. Kazıma işi yapılmak. 3. Derisini kazır gibi kaşımak. 4. Derisi yüzülürcesine tıraş olmak: “Bıyığını kesmeyen bir azınlık kaldı ise bile sakal dipten kazınmıştı.” -H. Taner. 5. mec. Her tarafı iyice temizlemek. 6. mec....

kökü kazınmak

bir daha ortaya çıkamayacak biçimde yok edilmek.

bal midesi

İng. honey stomach

Bazı böceklerde abdomenin ön kısmında yutulan sıvının gerekince tekrar ağza çıkarılmak üzere depolanmasına yarayan özofagusun genişlemiş bir bölgesi.

ezilmek

(nsz) 1. Ezme işine konu olmak: “Altın tas içinde kınam ezildi / Gümüş tarak ile zülfüm düzüldü” -Halk türküsü. 2. mec. Açlık sıkıntısı duymak: İçim eziliyor, bir bardak süt içeyim.


Su içinde dağılmak


<...

içi ezilmek

1) üzülmek, yüreği burkulmak: “O kadar tatlıydı ki insanın içi eziliyordu.” -N. Hikmet. 2) acıkma hissi duymak; 3) mec. sıkıntı ve heyecan içine düşmek: “Ay içim eziliyor kızım... Uzatma çabuk söyle.” -H. R. Gürpınar.


"midesi ezilmek (veya kazınmak)" karakter analizi

  • midesi ezilmek (veya kazınmak), 30 karakter ile yazılır.
  • m harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'm', 'i', 'd', 'e', 's', 'i', ' ', 'e', 'z', 'i', 'l', 'm', 'e', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'k', 'a', 'z', 'ı', 'n', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • midesi ezilmek (veya kazınmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamnızak ayev( kemlize isedim' diziliminde gösterilir.