Mali Suçları Araştırma Kurulu

Mali Suçları Araştırma Kurulu İng. The Financial Crimes Investigation Board

Kara paranın aklanmasını önlemek amacıyla Mali Eylem Görev Grubu gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalar yapan ve 4208 sayılı yasa ile 1997 yılında kurulan ve doğrudan Maliye Bakanına bağlı olarak çalışan kuruluş.


Mali Suçları Araştırma Kurulu ile benzer kelimeler

basın suçları

İng. press offences

Basım yolu ile çoğaltılan şeylerle işlenen suçlar.

beyaz yaka suçları

İng. white collar crime

Kimi orta ve büyük kentsoylu tabaka üyelerinin işlerini alışılmış biçimde yürütmeleri sırasında işledikleri suçlar. (Haksız kazanç sağlamak üzere görevi kötüye kullanma, vergi kaçırma, üzerine para geçirme vb.)

düzme vergi suçları

İng. falsified misdemeanour of tax

Çift yazılık kullanma, uydurma ya da içindekileri bakımında yanıltıcı belgeler düzenleme ya da bunları bilerek kullanma, belgeleri değiştirme, ya da değiştirilmiş belgelerle asıllarına uygun olmayarak düzenlenmiş belge ya ...

yanılma suçları

İng. misdeed

Sanığın işlemesini istemediği bir suçun ortaya çıkması.

açınlayıcı araştırma

İng. exploratory research

Olgular arasındaki örtük ilişkileri ortaya koyan ve gözlenen birlikte değişmelerin doğrultu ve ölçüsünü veren araştırma.

Amerikan Milli Araştırma Konseyi

İng. American National Research Council

Amerika’da uluslararası akademilerin bir parçası olup mühendislik, tıp, veteriner ve çeşitli bilimler alanında patent olarak kabul edilen bilgilendirme sisteminin olduğu konsey.

araştırma

a. 1. Araştırmak işi, araştırı, taharri. 2. Bilim ve sanatla ilgili olarak yapılan yöntemli çalışma, araştırı: “Sosyal ve bilimsel konuda lar, makaleler yayımlar.” -A. Kutlu.


Fr. inspection
<...

araştırma aşamaları

İng. steps in survey research

Bir alan araştırmasında izlenen varsayım, tasarımlama, açıklama, örnekleme, gözlem aracını taslaklarına, oluşturma, öndeneme, gözlemci takımı yetiştirme, uygulama, denetleme, sınama, niceleme, işleme, çözümleme, yazımlama gibi ...


"Mali Suçları Araştırma Kurulu" karakter analizi

  • Mali Suçları Araştırma Kurulu, 29 karakter ile yazılır.
  • M harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'M', 'a', 'l', 'i', ' ', 'S', 'u', 'ç', 'l', 'a', 'r', 'ı', ' ', 'A', 'r', 'a', 'ş', 't', 'ı', 'r', 'm', 'a', ' ', 'K', 'u', 'r', 'u', 'l', 'u', şeklindedir.
  • Mali Suçları Araştırma Kurulu kelimesinin tersten yazılışı ' uluruK amrıtşarA ıralçuS ilaM' diziliminde gösterilir.