kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz

kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz

“kibar çevrede yetişmemiş olanlar ne kadar özenseler de kibarlığın bütün inceliklerini gösteremezler” anlamında kullanılan bir söz.


kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz ile benzer kelimeler

kenarın dilberi

a. Kibarlığa özenen, görgüsü az kadın.

acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa söyler

“geçim sıkıntısı yaşayan kimse sıkıntısını gidermek için türlü yollara başvurur, canı yanan ise sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler” anlamında kullanılan bir söz.

kelin merhemi olsa başına sürer (veya kelin medarı olsa kendi başında olur)

“kendi işini halledemeyen kişiden aynı durum için yardım alınamaz” anlamında kullanılan bir söz: “Hekimler ne bilirmiş? Kelin medarı olsa kendi başında olur. Onlar ölmeyecek mi?” -H. R. Gürpınar.

olsa olsa

zf. 1. Son ihtimal olarak, nihayet: “Olsa olsa, bu şirketin nizamnamesinde yazılı olacak.” -N. F. Kısakürek. 2. Ancak: “Olsa olsa sanat enstitüsü mezunudur.” -H. Taner.

katrandan olmaz şeker, olsa da cinsine çeker

“kötü asıllı şey ve kişi iyiye dönmez” anlamında kullanılan bir söz.

nazik

Far. n¥zuk

sf. (na:zik) 1. Başkalarına karşı saygılı davranan: “Seçilmişlik duygusu insanları birbirine yakınlaştırdığından içeride herkes birbirine karşı son derece ti.” -E. Şafak. 2. İnce yapılı, narin: “Kadın fevkalade ve güzel...

nazenin

Far. n¥zen³n

sf. (na:zenin) esk. 1. Cilveli, nazlı. 2. Narin, ince yapılı. 3. Şımarık, nazlı yetiştirilmiş: “Gelgelelim bu im, gümrük kolcularıyla fingirdemeye başlamış.” -R. N. Güntekin.


Nazenin Kö...

ana gibi yâr olmaz, Bağdat gibi diyar olmaz

“insanlar içinde bize ana kadar candan bağlı dost yoktur” anlamında kullanılan bir söz.


"kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz" karakter analizi

  • kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz, 43 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'e', 'n', 'a', 'r', 'ı', 'n', ' ', 'd', 'i', 'l', 'b', 'e', 'r', 'i', ' ', 'n', 'a', 'z', 'i', 'k', ' ', 'd', 'e', ' ', 'o', 'l', 's', 'a', ' ', 'n', 'a', 'z', 'e', 'n', 'i', 'n', ' ', 'o', 'l', 'm', 'a', 'z', şeklindedir.
  • kenarın dilberi nazik de olsa nazenin olmaz kelimesinin tersten yazılışı ' zamlo ninezan aslo ed kizan ireblid nıranek' diziliminde gösterilir.