kemosentetik mikroorganizmalar

kemosentetik mikroorganizmalar İng. chemosynthetic microorganisms

(Yun. chemeia: değiştirme; syn: ile; tithenai: koymak) Yüksek bitkilerde metabolizma sonucu meydana gelen son ürünü kullanarak bazı elementlerin doğadaki devirsel değişimlerini sağlayan mikroorganizmalar.


kemosentetik mikroorganizmalar ile benzer kelimeler

kemosentetik organizmalar

İng. chemosynthetic organisms

(Yun. chemeia: değiştirme; syn: ile; tithenai: koymak) Kemosentez yapan organizmalar; organik bileşiklerin biyosentezini yapan organizmalar.

çevresel mikroorganizmalar

İng. environmental microorganisms

Streptokokkus agalaksiya hariç streptokoklar, koliformlar, stafilokoklar ve psödomonas gibi türleri içine alan, ineklerin bilhassa altlık gibi çevresinde bulunan, sağımlar arasında aralıklarla memeleri antiseptiğe daldırmak...

kontagiyöz mikroorganizmalar

İng. contagiose microorganisms

Öncelikle meme içi ve üzerinde yaşayan, sağımla inekten ineğe yayılan, etkili sağım öncesi hijyen, usule uygun sağım, memeyi antiseptiğe daldırma ve kuruda tedavi yoluyla kolaylıkla kontrol edilbilen Strep. agalaksi, Staph. au...

silajlarda zararlı mikroorganizmalar

İng. harmful microorganism in silage

Aerobakter, Escherichia coli gibi aerob bakteriler; sakkarolitik ve proteolitik tereyağı asidi bakterileri, anaerob bakteriler, mayalar ve küf mantarları olmak üzere zararlı mikroorganizmalar.


"kemosentetik mikroorganizmalar" karakter analizi

  • kemosentetik mikroorganizmalar, 30 karakter ile yazılır.
  • k harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'k', 'e', 'm', 'o', 's', 'e', 'n', 't', 'e', 't', 'i', 'k', ' ', 'm', 'i', 'k', 'r', 'o', 'o', 'r', 'g', 'a', 'n', 'i', 'z', 'm', 'a', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
  • kemosentetik mikroorganizmalar kelimesinin tersten yazılışı ' ralamzinagroorkim kitetnesomek' diziliminde gösterilir.