silajlarda zararlı mikroorganizmalar

silajlarda zararlı mikroorganizmalar İng. harmful microorganism in silage

Aerobakter, Escherichia coli gibi aerob bakteriler; sakkarolitik ve proteolitik tereyağı asidi bakterileri, anaerob bakteriler, mayalar ve küf mantarları olmak üzere zararlı mikroorganizmalar.


silajlarda zararlı mikroorganizmalar ile benzer kelimeler

silajlarda süt asidi bakterilerinin oluşumu

İng. milk acid bacteries forming in silages

Yeşil yemlerin soldurularak ve parçalanarak oksijensiz ortam, uygun ısı, pH ve karbonhidratça zengin ortamla laktik asit bakterilerinin ortama hâkim olması.

silajlarda süt asidi tayini

İng. lactic acid analysis in silage

Silaj kalitesini belirlemede kullanılan, silajda yüksekliğiyle silaj kalitesinin iyi olduğu hakkında bilgi veren ve laktat kiti kullanılarak yapılan analiz.

çevresel mikroorganizmalar

İng. environmental microorganisms

Streptokokkus agalaksiya hariç streptokoklar, koliformlar, stafilokoklar ve psödomonas gibi türleri içine alan, ineklerin bilhassa altlık gibi çevresinde bulunan, sağımlar arasında aralıklarla memeleri antiseptiğe daldırmak...

kemosentetik mikroorganizmalar

İng. chemosynthetic microorganisms

(Yun. chemeia: değiştirme; syn: ile; tithenai: koymak) Yüksek bitkilerde metabolizma sonucu meydana gelen son ürünü kullanarak bazı elementlerin doğadaki devirsel değişimlerini sağlayan mikroorganizmalar.

kontagiyöz mikroorganizmalar

İng. contagiose microorganisms

Öncelikle meme içi ve üzerinde yaşayan, sağımla inekten ineğe yayılan, etkili sağım öncesi hijyen, usule uygun sağım, memeyi antiseptiğe daldırma ve kuruda tedavi yoluyla kolaylıkla kontrol edilbilen Strep. agalaksi, Staph. au...

özel zararlı etki

İng. special harmfull effect

İlaçların veya etkin metabolitlerinin hücre çekirdeğinde DNA’yı etkilemeleri sonucu gelişen mutajenik, karsinojenik ve teratojenik etkiler.

sağlığa zararlı

İng. toxic

Bir canlı ya da cansız madde üzerinde kötü etki yapma durumu.

zararlı

sf. Zarar veren, zararı dokunan, dokuncalı, muzır, tahripkâr: “Kanun ancak topluma olan şeyleri yasaklayabilir.” -N. F. Kısakürek.


"silajlarda zararlı mikroorganizmalar" karakter analizi

  • silajlarda zararlı mikroorganizmalar, 36 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'i', 'l', 'a', 'j', 'l', 'a', 'r', 'd', 'a', ' ', 'z', 'a', 'r', 'a', 'r', 'l', 'ı', ' ', 'm', 'i', 'k', 'r', 'o', 'o', 'r', 'g', 'a', 'n', 'i', 'z', 'm', 'a', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
  • silajlarda zararlı mikroorganizmalar kelimesinin tersten yazılışı ' ralamzinagroorkim ılraraz adraljalis' diziliminde gösterilir.