fermente Türk sucuğu
Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.
fermente Türk sucuğu ile benzer kelimeler
amonyaklı fermente peynir altı suyuİng. ammoniated fermentated wheyPeynir suyunun Lactobacillus bulgaricus ile mayalanması ve amonyak eklenmesiyle elde edilen, % 35-55 ham protein içermesi, ancak protein yapısında olmayan azottan ileri gelen ham protein eş değerinin % 42den fazla ol... |
agar sucuğuİng. agar sausageBakteriyolojik kontrollerin türüne bağlı olarak değişik besi yerlerinin kaynatılarak eritilmesinden sonra sucuk kılıflarına doldurulup yaklaşık 15 cm arayla iplere dizilerek 15 dakika süreyle 121 oC de sterilize edilen ve soğutulduktan so... |
Bolonya sucuğuİng. Bologna sausageSığır, domuz ve kanatlı hayvanların etinden yapılan ısıl işlem görmüş, tütsülenmiş, geniş çaplı kılıflarda üretilen emülsifiye et ürünü. |
domuz sucuğuFr. Boudin |
kan sucuğuİng. blood sausageBüyük kalibreli kılıflarda domuz kanı, böbrek yağları, ekmek kırıntıları ve tahıl kırmasından üretilen, genellikle ön pişirmeden geçtikten sonra satışa sunulan sucuk tipi. |
Polonya sucuğuİng. Polish sausageKasaplık hayvan etlerinden yapılan baharatlı, tütsülenmiş fermente, yarı kuru geleneksel , kielbasa, kolbasa, kalbasa. |
sucuğu sarkmakÖzlemle, imrenerek bakmak, ummak Özlemle bakmak. |
Anadolu Türk beylikleriİng.Anatolian Turkish Beyliks Fr.Turque Anatolien Beyliks |
"fermente Türk sucuğu" karakter analizi
- fermente Türk sucuğu, 20 karakter ile yazılır.
- f harfi ile başlar, u harfi ile biter.
Karakter dağılımı
- 'f', 'e', 'r', 'm', 'e', 'n', 't', 'e', ' ', 'T', 'ü', 'r', 'k', ' ', 's', 'u', 'c', 'u', 'ğ', 'u', şeklindedir.
- fermente Türk sucuğu kelimesinin tersten yazılışı ' uğucus krüT etnemref' diziliminde gösterilir.