dev boylu kuş

dev boylu kuş Lat. Aepyornis maximus

Boylu kuşlar (Aepyornithes) takımının, boylu kuşgiller (Aepyornithidae) familyasından, eski devirlerde Madagaskar'da yaşamış çok büyük bir tür.


dev boylu kuş ile benzer kelimeler

kuş kuş

Bebek avutmak ve uyutmak için kullanılan ünlem.

kuş vardır eti yenir, kuş vardır et yedirilir

“öyle kişiler vardır ki acımadan en ağır işte kullanılır, öyle kişiler de vardır ki iş gördürmek şöyle dursun onlara hizmet edilir”.

boylu

sf. 1. Boyu olan: “Küçük sünger isteniyorsa büyükler istenilen boyda ve biçimde kesilip kırpılır.” -Halikarnas Balıkçısı. 2. Boyu benzerlerinden uzun olan: “Sahneye birbirinden enli ve dört taze birbiri ardınca girdi.” -H. E. Adıvar.


boylu boslu

sf. Uzun boylu, yakışıklı, gösterişli: “Ben de kuzum, yakışıklı, civandım / O sevimli gençliğimle sevgisini kazandım” -E. B. Koryürek.

boylu boyunca

zf. Boyu uzanabildiği kadar, boyu uzunluğunca: “Kaldırıma yatmıştı.” -A. Ağaoğlu.

boylu gıcır

a. bit. b. Gövdesi odunsu, yaprakları üç köşeli, beyaz, sarımsı yeşil çiçekleri olan, üzümsü meyvesi kırmızı renkli, boyu 20 metre kadar olabilen, tırmanıcı çalı görünüşünde bir bitki (Smilax excelca).

boylu kuşgiller

Lat. Aepyornithidae

(Yun. aipys: yüksek; omis: kuş) Kuşlar (Aves) sınıfının, karinasızlar (Ratitae) bölümünün, boylu kuşlar (Aepyornithes) takımından, soyu tükenmiş olmakla beraber bazı türlerinin yakın zamana kadar yaşadığı bilinen bir familyası. Dev boy...

boylu kuşlar

Lat. Aepyornithes

(Yun. aipys: yüksek; ornis: kuş) Kuşlar (Aves) sınıfının, karinasızlar (Ratitae) bölümünden, çok iri boylu, yumurtası yaklaşık 30 cm kadar, Pleistosende Madagaskar'da yaşamış ve soyu tükenmiş olan bir takım.


"dev boylu kuş" karakter analizi

  • dev boylu kuş, 13 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, ş harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'e', 'v', ' ', 'b', 'o', 'y', 'l', 'u', ' ', 'k', 'u', 'ş', şeklindedir.
  • dev boylu kuş kelimesinin tersten yazılışı ' şuk ulyob ved' diziliminde gösterilir.

(b,d,e,k,l,o,u,v,y,ş) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

devboylu kuş

(Aepyornis maximus): Boylukuşlar (Aepyornithes) takımının boylukuşgiller (Aepyornithidae) familyasından bir kuş türü. Madagaska

dev boylu kuş - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
d3
e1
v7
b3
o2
y3
l1
u2
k1
u2
ş4
Toplam puan değeri29