boylu kuşgiller

boylu kuşgiller Lat. Aepyornithidae

(Yun. aipys: yüksek; omis: kuş) Kuşlar (Aves) sınıfının, karinasızlar (Ratitae) bölümünün, boylu kuşlar (Aepyornithes) takımından, soyu tükenmiş olmakla beraber bazı türlerinin yakın zamana kadar yaşadığı bilinen bir familyası. Dev boylu kuş (Aepyornis maximius) türü iyi bilinir.


boylu kuşgiller ile benzer kelimeler

boylu-kuşgiller

Dgr. Yun. aipys,ornis

(Aepyornithidae), (Yun. aipys = yüksek, Yun.ornis=kuş): Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının karinasızlar (Ratitae). bölümünün boylukuşlar (Aepyornithes) takımından bir familyası. Soyu tükenmiş olmakla beraber bazı türlerinin,...

alaycı kuşgiller

İng. mocking birds

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscines) üst familyasından, Amerika' da yaşayan, uzun gagalı kuşları içine alan bir familya.

boynuzlu kuşgiller

İng. horned screamers

Kuşlar (Aves) sınıfının, kazsılar (Anseriformes) takımının, boynuzlu kuşlar (Palamedeae) alt takımından, gagaları yandan basık ve sivri, kanatları diken gibi bir çengel taşıyan türleri içine alan bir familya.

parlak kuşgiller

İng. jacamars

Kuşlar (Aves) sınıfının, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımının, ağaçkakanlar (Pici) alt takımından, kuvvetli ve sivri gagalı, Güney Amerika'da yaşayan, sakallı guguk (Bucco macrorhynchus) ve yeşil jakamar (Galbula viridis) türleri iyi bil...

parlak-kuşgiller

İng. jacamars

(Galbulidae), Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının gök-kuzgunumsular (Coraciiformes) takımının ağaçkakanlar (Pici) alt-takımının (bk.)bir familyası. Gagaları kuvvetli ve sivridir. Güney Amerikada yaşarlar. Yeşil jakamar (Galbula virid...

boylu

sf. 1. Boyu olan: “Küçük sünger isteniyorsa büyükler istenilen boyda ve biçimde kesilip kırpılır.” -Halikarnas Balıkçısı. 2. Boyu benzerlerinden uzun olan: “Sahneye birbirinden enli ve dört taze birbiri ardınca girdi.” -H. E. Adıvar.


boylu boslu

sf. Uzun boylu, yakışıklı, gösterişli: “Ben de kuzum, yakışıklı, civandım / O sevimli gençliğimle sevgisini kazandım” -E. B. Koryürek.

boylu boyunca

zf. Boyu uzanabildiği kadar, boyu uzunluğunca: “Kaldırıma yatmıştı.” -A. Ağaoğlu.


"boylu kuşgiller" karakter analizi

  • boylu kuşgiller, 15 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'o', 'y', 'l', 'u', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
  • boylu kuşgiller kelimesinin tersten yazılışı ' relligşuk ulyob' diziliminde gösterilir.

(b,e,g,i,k,l,o,r,u,y,ş) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

boylu-kuşgiller
Dgr. Yun. aipys,ornis

(Aepyornithidae), (Yun. aipys = yüksek, Yun.ornis=kuş): Omurgalı hayvanlardan kuşlar

boylu kuşgiller - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
b3
o2
y3
l1
u2
k1
u2
ş4
g5
i1
l1
l1
e1
r1
Toplam puan değeri28