ceza kovuşturması

ceza kovuşturması İng. prosecution

Suç işlediği sanılan bir kimsenin, üstüne atılan o suçu işleyip işlemediğini ortaya çıkarmak için yapılan soruşturma, sorgu, tutuklama, salıverme ve benzeri işlemlerin tümü.


ceza kovuşturması ile benzer kelimeler

ağır ceza

a. huk. Beş yıldan yukarı olan hapis cezaları.

ağır ceza işleri

İng. indictible offences

Ölüm ve ağır kapatım ya da beş yıldan yukarı kapatım cezası uygulanmasını gerektiren ağır suçlara ilişkin davalar ve işlemler.

(birine) ceza kesmek

görevli, para cezası yazmak.

ceza

Ar. cez¥¢

a. (:) 1. Uygunsuz davranışlarda bulunanlara uygulanan üzüntü, sıkıntı, acı verici işlem veya yaptırım: “O, olası ihanetim için lardan beğenirken, ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyordum.” -E. Şafak. 2. hu...

ceza alanı

a. sp. Futbolda ve hentbolda bir oyuncunun bilerek yaptığı kural dışı davranışın penaltı ile cezalandırıldığı veya kalecinin topu elle tutmasına izin verildiği alan, penaltı alanı, ceza sahası, penaltı sahası, onsekiz.

ceza almak

cezalandırılmak.

ceza atışı

a. sp. 1. Futbol ve hentbolda ceza alanı dışında yapılan kural dışı bir hareket sebebiyle yapılan atış, ceza vuruşu. 2. Futbol ve hentbolda ceza alanı içinde yapılan kural dışı bir hareket sebebiyle yalnız kalecinin koruduğu kaleye ortadan ve tam karşıdan yapılan atış,...

ceza çekmek

1) hapiste yatmak: Hırsızlıktan üç ay ceza çekti. 2) manevi bakımdan işlenen suçun ağırlığını çekip sıkıntı ve üzüntü içinde kalmak.


"ceza kovuşturması" karakter analizi

  • ceza kovuşturması, 17 karakter ile yazılır.
  • c harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'c', 'e', 'z', 'a', ' ', 'k', 'o', 'v', 'u', 'ş', 't', 'u', 'r', 'm', 'a', 's', 'ı', şeklindedir.
  • ceza kovuşturması kelimesinin tersten yazılışı ' ısamrutşuvok azec' diziliminde gösterilir.