çevik kurbağa

çevik kurbağa İng. jumping frog

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfından, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, su kurbağasıgiller (Ranidae) familyasından, Avrupa ve Türkiye'de yaşayan, yaprağını döken ormanlık alanlarda bulunan, 2 m kadar sıçrayabilen, sırtı çikolata rengi, bazen sarımsı, pembemsi ya da kahverengimsi olan bir tür.


çevik kurbağa Fr. grenouille agile

(zooloji)


çevik kurbağa İng. jumping frog

(Rana agilis) Kurbağalar (Anura) takımının su-kurbağasıgiller (Ranidae) familyasından bir amfibyum türü. Orta ve Güney Avrupa ve Anadoluda yaşar.


çevik kurbağa ile benzer kelimeler

çevik

Far. ç¥buk

sf. Kolaylık ve çabuklukla davranan, tetik, atik: “Sofrada Atatürk'ün pek kuvvetli ve birkaç arkadaşı vardı.” -F. R. Atay.


Fr. Acuité
Fr....

çevik gibon

İng. agile gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, 1 m'den daha kısa, koyu kahverenkli bir memeli türü.

çevik jibon

Lat. Hylobates agilis

(zooloji)


İng. agile gibbon

(Hylobates agilis) Maymunlar (Primates) takımının uzun-kollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 1 m den azdır. Koyu kahver...

çevik üretim sistemi

İng. agile production system

Yetkilerle donatılmış çalışanlarla gelişmiş teknolojileri etkin bir biçimde bir araya getiren, tüketici özel istemlerini dikkate alan, etkinliklerdeki hataları azaltan, kısa üretim süreçleri (haftalık) oluşturarak etkin rekabet ...

ağaçcıl kurbağa

Alm. Fârberfrosch

(Dendrobates tinctorius): Kurbağalar (Anura) takımının kısabaşlı-kurbağagiller (Brachycephalidae) familyasından bir amfibyum türü. Uzunluğu 3 cm. Salgı bezlerinden zehir salar. Güney Amerikada yaşar.

ağaççıl kurbağa

Alm. Färberfrosch

Kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, kısa başlı kurbağagiller (Brachycephalidae) familyasından, 3 cm kadar uzunlukta, salgı bezlerinden zehir salgılayan, Güney Amerika'da yaşayan bir tür.


Fr....

dev kurbağa

Lat. Rana goliath

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfından, Afrika'da yaşayan ve boyu 30 cm kadar olan bir tür.

doğurgan kurbağa

Lat. Nectophrynoides vivipara

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımından, Tanzanya'da yaşayan, boyları 2 cm kadar olan, doğurarak çoğalan bir tür.


"çevik kurbağa" karakter analizi

  • çevik kurbağa, 13 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, a harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'e', 'v', 'i', 'k', ' ', 'k', 'u', 'r', 'b', 'a', 'ğ', 'a', şeklindedir.
  • çevik kurbağa kelimesinin tersten yazılışı ' ağabruk kiveç' diziliminde gösterilir.

çevik kurbağa - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
ç4
e1
v7
i1
k1
k1
u2
r1
b3
a1
ğ8
a1
Toplam puan değeri31