çevik gibon

çevik gibon İng. agile gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, 1 m'den daha kısa, koyu kahverenkli bir memeli türü.


çevik gibon ile benzer kelimeler

ak elli gibon

İng. lar gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, boyu 1m' den daha kısa, vücudu kara, el ve ayakları beyaz olan, Malaya'da yaşayan bir tür. Lar.

çevik

Far. ç¥buk

sf. Kolaylık ve çabuklukla davranan, tetik, atik: “Sofrada Atatürk'ün pek kuvvetli ve birkaç arkadaşı vardı.” -F. R. Atay.


Fr. Acuité
Fr....

çevik jibon

Lat. Hylobates agilis

(zooloji)


İng. agile gibbon

(Hylobates agilis) Maymunlar (Primates) takımının uzun-kollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 1 m den azdır. Koyu kahver...

çevik kurbağa

İng. jumping frog

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfından, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, su kurbağasıgiller (Ranidae) familyasından, Avrupa ve Türkiye'de yaşayan, yaprağını döken ormanlık alanlarda bulunan, 2 m kadar sıçrayabilen, sırtı çikolata ...

çevik üretim sistemi

İng. agile production system

Yetkilerle donatılmış çalışanlarla gelişmiş teknolojileri etkin bir biçimde bir araya getiren, tüketici özel istemlerini dikkate alan, etkinliklerdeki hataları azaltan, kısa üretim süreçleri (haftalık) oluşturarak etkin rekabet ...

gümüş gibon

İng. silver gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, 1 m kadar uzunlukta, kül renkli bir tür.

küçük gibon

İng. hoolock gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, 90 cm kadar uzunlukta, kılları kara, alnı beyaz, Hindistan'da sürüler hâlinde yaşayan bir tür.

siyah gibon

Lat. Hylobates concolor

Maymunlar (Primates) takımından, Güney Asya'da yüksek ağaçların tepesinde yaşayan, boylan 50 cm kadar olan, ön üyeleri oldukça uzun, göğüslerinde bağırırken şişen bir kese bulunan bir memeli türü.


"çevik gibon" karakter analizi

  • çevik gibon, 11 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'e', 'v', 'i', 'k', ' ', 'g', 'i', 'b', 'o', 'n', şeklindedir.
  • çevik gibon kelimesinin tersten yazılışı ' nobig kiveç' diziliminde gösterilir.

çevik gibon - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
ç4
e1
v7
i1
k1
g5
i1
b3
o2
n1
Toplam puan değeri26