çevik jibon

çevik jibon Lat. Hylobates agilis

(zooloji)


çevik jibon İng. agile gibbon

(Hylobates agilis) Maymunlar (Primates) takımının uzun-kollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 1 m den azdır. Koyu kahverengidir. Sumatrada yaşar.


çevik jibon ile benzer kelimeler

ak-elli jibon

İng. lar gibbon

(anlamdaş. Lar, Hylobates lar): Maymunlar (Primates) takımının uzunkollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Boyu 1 m. den kısadır. Kendi kara, el ve ayakları daima akdır. Malayada yaşar.

çevik

Far. ç¥buk

sf. Kolaylık ve çabuklukla davranan, tetik, atik: “Sofrada Atatürk'ün pek kuvvetli ve birkaç arkadaşı vardı.” -F. R. Atay.


Fr. Acuité
Fr....

çevik gibon

İng. agile gibbon

Maymunlar (Primates) takımının, uzun kollu maymungiller (Hylobatidae) familyasından, 1 m'den daha kısa, koyu kahverenkli bir memeli türü.

çevik kurbağa

İng. jumping frog

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfından, kuyruksuz iki yaşamlılar (Anura) takımının, su kurbağasıgiller (Ranidae) familyasından, Avrupa ve Türkiye'de yaşayan, yaprağını döken ormanlık alanlarda bulunan, 2 m kadar sıçrayabilen, sırtı çikolata ...

çevik üretim sistemi

İng. agile production system

Yetkilerle donatılmış çalışanlarla gelişmiş teknolojileri etkin bir biçimde bir araya getiren, tüketici özel istemlerini dikkate alan, etkinliklerdeki hataları azaltan, kısa üretim süreçleri (haftalık) oluşturarak etkin rekabet ...

gümüş jibon

İng. silver gibbon

(Hylobates leuciscus): Maymunlar (Primates) takımının uzun-kollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 1 m kadardır. Külrengindedir. Cavada yaşar.

gümüşî jibon

Fr. gibbon

(zooloji)

küçük jibon

İng. hoolock gibbon

(karşılık: hulok, Hylobates hoolock), Maymunlar (Primates) takımının uzun-kollu-maymungiller (Hylobatidae) familyasından bir memeli türü. Uzunluğu 90 cm kadardır. Kılları kara olup alnı beyazdır. Hindistanda sürüler halinde yaşar.


"çevik jibon" karakter analizi

  • çevik jibon, 11 karakter ile yazılır.
  • ç harfi ile başlar, n harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ç', 'e', 'v', 'i', 'k', ' ', 'j', 'i', 'b', 'o', 'n', şeklindedir.
  • çevik jibon kelimesinin tersten yazılışı ' nobij kiveç' diziliminde gösterilir.

çevik jibon - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
ç4
e1
v7
i1
k1
j10
i1
b3
o2
n1
Toplam puan değeri31