Celsius (santigrat) derecelendirmesi

Celsius (santigrat) derecelendirmesi İng. Celsius (centigrade) scale

1 atm. basınç altında donmakta olan suyun sıcaklığını 0 °C, kaynayan su sıcaklığını 100 °C kabul eden, aradaki sıcaklık farkının 1/100 ’ ini bir Celcius (santigrad) derecesi olarak alan derecelendirme sistemi.


Celsius (santigrat) derecelendirmesi ile benzer kelimeler

Celsius ölçeği

İng. Celsius scale

Suyun donma sıcaklığını 0 ve ölçünlü koşullar altında kaynama sıcaklığını 100 derece sayarak düzenlenen sıcaklık ölçeği.

risk derecelendirmesi

İng. risk rating

Ülke, kurum, kredi ve yatırım araçlarının değerlendirme sonrası belirlenen risklerinin yüksek, orta, düşük gibi çeşitli ölçütlere göre sınıflandırılması.

ülke risk derecelendirmesi

bk. risk derecelendirmesi

santigrat

, -dı Fr. centigrade

a. fiz. Suyun buz olma noktasını 0, buharlaşma noktasını 100 sayarak arasını derece olarak adlandıran, yüz eşit kısma bölme yoluyla bulunan ısı ölçeği.


İng. centigrade

Bir...

santigrat derecesi

Fr. degré centigrade

(fizik)

santigrat sıcaklık derecesi, °C

İng. Celcius temperature scale

Bir atmosfer basınç altında suyun kaynama ve donma noktası arasındaki 0-100 arasında 100'e ayrılmış skala. Celcius sıcaklık derecesi.


"Celsius (santigrat) derecelendirmesi" karakter analizi

  • Celsius (santigrat) derecelendirmesi, 36 karakter ile yazılır.
  • C harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'C', 'e', 'l', 's', 'i', 'u', 's', ' ', '(', 's', 'a', 'n', 't', 'i', 'g', 'r', 'a', 't', ')', ' ', 'd', 'e', 'r', 'e', 'c', 'e', 'l', 'e', 'n', 'd', 'i', 'r', 'm', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
  • Celsius (santigrat) derecelendirmesi kelimesinin tersten yazılışı ' isemridnelecered )targitnas( suisleC' diziliminde gösterilir.