Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı

Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı

1930’lu yıllarda Devletçilik ilkesinin benimsenmesiyle sanayileşmenin Devlet eliyle yürütülmesi için seçilmiş tüketim mallarına yönelik sanayi dallarında yatırımların programa bağlanması amacıyla 1933 yılında hazırlanıp, 1934 yılında uygulanmaya konulan plan. krş. İkinci Beş Yıllık Sanayi Planı


Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı ile benzer kelimeler

İkinci Beş Yıllık Sanayi Plânı

Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı’nın aksine, daha çok aramalı üretimine yönelik sanayi dallarında yatırımların programa bağlanması amacıyla 1936 yılında hazırlanan ancak İkinci Dünya Savaşı nedeniyle uygulamaya konulamamış plan.

beş yıllık kalkınma planı

bk. beş yıllık plân

Birinci Sanayi Planı

bk. Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı

beş yıllık plân

İng. five year plan

İlk olarak 1920 yılında Sovyetler Birliği’nde uygulanmaya başlanan ve daha sonra piyasa ekonomisinin geçerli olduğu ülkelerde orta vadede uygulanacak ekonomi politikalarının genel gelişme yönünü, amaçlarını, araçlarını ve kaynaklarını or...

İkinci Sanayi Planı

bk. İkinci Beş Yıllık Sanayi Planı

beş aşağı beş yukarı

üç aşağı, beş yukarı.

beş beş açılmak

Keyiflenmek

birinci sanayi devrimi

bk. sanayi devrimi


"Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı" karakter analizi

  • Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı, 31 karakter ile yazılır.
  • B harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'B', 'i', 'r', 'i', 'n', 'c', 'i', ' ', 'B', 'e', 'ş', ' ', 'Y', 'ı', 'l', 'l', 'ı', 'k', ' ', 'S', 'a', 'n', 'a', 'y', 'i', ' ', 'P', 'l', 'â', 'n', 'ı', şeklindedir.
  • Birinci Beş Yıllık Sanayi Plânı kelimesinin tersten yazılışı ' ınâlP iyanaS kıllıY şeB icniriB' diziliminde gösterilir.