biçim vermek (veya biçime sokmak)

biçim vermek (veya biçime sokmak)

bir şeyi biçimlendirmek: “Onlara bu yaşta biçim verecek olan hocaları, ana babaları, büyük yaşta akrabalarıdır.” -B. Felek.


biçim vermek (veya biçime sokmak) ile benzer kelimeler

düzen vermek (veya düzene koymak veya düzene sokmak)

1) düzenlemek, dağınıklıktan kurtarmak: “Onun kendi yaşayışına yeni bir düzen vermesi gerekiyordu.” -T. Buğra. “Yatak odasını düzene sokmakla meşguldü.” -R. H. Karay. 2) akort etmek: “Şu sazıma bir düzen ver.” -Âşık Ali İzzet.

tanıklık vermek, (tanukluk vermek, tanuhluh vermek, danukluk vermek)

1. Şahitlik etmek, şahadette bulunmak. 2. Kanaât getirmek, hükmetmek. 3. "Kelime-i şahadet" getirmek.

fit vermek (veya sokmak)

1) birini başkasına karşı kışkırtmak, arayı açmak; 2) birine kuşku uyandırmak: “Muhtar, paraları alıp kaçmış olmasınlar diye zihnine bir fit sokmaya bakıyor.” -R. N. Güntekin.

biçime gelmek

Biçilecek kadar olmak.

bilmem hangi (veya kaç veya kim veya nasıl veya ne)

önemli veya anlatılması gerekli görülmeyen şeyler için kullanılan bir söz: Bilmem hangi dairede kâtipmiş.

eşi benzeri (veya manendi veya menendi) olmamak (veya bulunmamak veya yok)

benzeri olmamak: “Allah rahmet eylesin, eşi menendi bulunmaz bir adamdı Nazmi Albay.” -A. Ümit. “Bir iki çıkışı, Arap Kadir'in bir eşi benzeri bulunmadığı gerçeğini ortaya koymuştu.” -K. Korcan. “Bizim dairenin müdürünün bir eşi benzeri daha yoktur.” -M. ...

tetikte (veya tetik) olmak (veya beklemek veya bulunmak veya durmak)

her an uyanık ve hazır bulunmak: “Güldane tehlikeyi sezmiş gibi tetikte.” -T. Buğra. “Onun sakinliği etrafta tetikte bekleyen karısına, çocuklarına da geçti.” -N. Cumalı. “Hele kendini güçlü hissederse tetik ol, basbayağı saldırganlaşır.” -A. İlhan.

üstüme (veya üstümüze veya üstünüze) sağlık (veya iyilik sağlık veya şifalar)

1) “Tanrı esirgesin, üstümden uzak olsun” anlamında kullanılan bir iyi dilek sözü; 2) şaşma, şaşkınlık belirtmek için kullanılan bir söz; 3) kötü bir durumdan söz ederken konuşanın dinleyene söylediği iyi dilek sözü.


"biçim vermek (veya biçime sokmak)" karakter analizi

  • biçim vermek (veya biçime sokmak), 33 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'i', 'ç', 'i', 'm', ' ', 'v', 'e', 'r', 'm', 'e', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'b', 'i', 'ç', 'i', 'm', 'e', ' ', 's', 'o', 'k', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • biçim vermek (veya biçime sokmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamkos emiçib ayev( kemrev miçib' diziliminde gösterilir.