belediye eğlence resmi

belediye eğlence resmi

bk. eğlence resmi


belediye eğlence resmi ile benzer kelimeler

eğlence resmi

İng. entertainment taxe

Sinema Çeşitli ülkelerde tiyatro, konser, sirk, varyete, vb. gösterilerden, bu arada sinemalardan belediyelerce alınan resim. (Türkiye'de 1.7.1948 gün, 5237 sayılı Belediye Gelirleri Yasasına göre "gayrısafi hasılat"tan yerli ...

eğlence

a. 1. Eğlenme işi, sefahat: “Biz bu işe tuhaf bir merakla şeklinde başladık.” -F. R. Atay. 2. Neşeli ve hoşça vakit geçirten şey veya kimse: “Karıma göre en güzel , kırda yayan gezmek, kırların havasından istifade etmektir.” -Ö. Seyfettin.


<...

eğlence izlencesi

İng. variety programme (ABD: program), light entertainment programme, show

TV. İzleyicileri eğlendirmek amacını güden, hafif müzik, dans, kısa oyun, yarışma gibi çeşitli gösterilerden oluşan izlence.

eğlence yeri

İng. casino

Yalnızca eğlendirmeye ve dinlendirmeye yönelik, ezgilerin dansların, skeçlerin ve beceri gösterilerinin gerçekleştirildiği yer ya da salon.

belediye

Ar. belediyye

a. 1. İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremanet...

belediye başkanı

a. 1. Belediye teşkilatını yöneten kimse, belediye reisi: “İki gün sonra nın yakını bir arkadaş gidip onunla konuştu.” -Y. K. Beyatlı. 2. tar. Şehremini.

belediye çavuşu

a. Zabıta işlerinde üst görevli: “Belediye çavuşu yanında jandarma onbaşısı, çarşıyı dolaşmış, esnafa kepenk kapattırmıştır.” -T. Buğra.

belediye denetlemesi

İng. municipal censorship

Sinema Bazı ülkelerde film denetlemesinin belediyelerce yapılanı.


"belediye eğlence resmi" karakter analizi

  • belediye eğlence resmi, 22 karakter ile yazılır.
  • b harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'b', 'e', 'l', 'e', 'd', 'i', 'y', 'e', ' ', 'e', 'ğ', 'l', 'e', 'n', 'c', 'e', ' ', 'r', 'e', 's', 'm', 'i', şeklindedir.
  • belediye eğlence resmi kelimesinin tersten yazılışı ' imser ecnelğe eyideleb' diziliminde gösterilir.