yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak)

yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak)

1) dinlenmek: “Mesela şimdi yorgunluk çıkarmak için yıkanmak istersiniz.” -R. H. Karay. “Hele trenin yorgunluğunu at bir üzerinden.” -T. Dursun K. 2) yaptığı işten, yorgunluğu unutturan, sevindirici bir sonuç almak.


yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak) ile benzer kelimeler

yorgunluğunu almak

1) dinlenmesine sebep olmak; 2) birini dinlendirmek.

beti benzi atmak (veya solmak veya uçmak veya kül kesilmek veya kireç kesilmek)

herhangi bir sebeple kanı çekilip yüzü solmak, korkmak: “Baksana, beti benzi kül kesildi.” -H. R. Gürpınar. “Beti benzi atmış görevli, boş boş baktı çocuğun yüzüne ve kafasını salladı donuk bir ifadeyle.” -E. Şafak.

daraya atmak (veya çıkarmak)

değer vermemek.

kafasından çıkarmak (veya atmak)

bir şeyi unutmak veya ondan vazgeçmek: “Bir rüyadan böyle abuk sabuk sonuçlar çıkardığım için kendimi suçlayarak bu tuhaf düşünceleri attım kafamdan.” -A. Ümit.

gürültü çıkarmak (veya etmek veya koparmak veya yapmak)

1) düzensiz ve rahatsız edici sesler çıkarmak: “Karanlıkta bana çarpıp da gürültü yapmamaya dikkat ederek kapıyı açtım.” -H. C. Yalçın. 2) kavga, karışıklık, tartışma çıkarmak.

cinsel yorgunluk

İng. sexual exhaustion

Cinsel arzunun tükenmesi. Bir çiftleşme mevsiminde erkekler dişilerle birlikte gezip dolaştıkları zaman ortaya çıkar. Seksüel yorgunluğun ilk belirtisi libidonun kaybolmasıdır. Bu durum muhtemelen mera koşullarında çiftleşmelerin en y...

yorgunluk

, -ğu

a. Çalışma vb. sebeplerle bireyin ruh ve beden etkinlikleri açısından verimlilik düzeyinin azalması: “Yorgunluktan ikimiz de pelteye döndük.” -S. M. Alus.


Fr. Fatigue
Fr. L...

yorgunluk emi

Fr. Acope

"yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak)" karakter analizi

  • yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak), 51 karakter ile yazılır.
  • y harfi ile başlar, ) harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'y', 'o', 'r', 'g', 'u', 'n', 'l', 'u', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'y', 'o', 'r', 'g', 'u', 'n', 'l', 'u', 'ğ', 'u', 'n', 'u', ')', ' ', 'a', 't', 'm', 'a', 'k', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'ç', 'ı', 'k', 'a', 'r', 'm', 'a', 'k', ')', şeklindedir.
  • yorgunluk (veya yorgunluğunu) atmak (veya çıkarmak) kelimesinin tersten yazılışı ' )kamrakıç ayev( kamta )unuğulnugroy ayev( kulnugroy' diziliminde gösterilir.