üçüncü tür dağılım

üçüncü tür dağılım İng. type llI distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen Pearson türünden tek-doruklu sıklık dağılımı. Ki-üstiki dağılımı bu türdendir.


üçüncü tür dağılım ile benzer kelimeler

üçüncü tür doğrusal integral denklemi

İng. linear integral equation of the third kind

(...)

altıncı tür dağılım

İng. type VI distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen Pearson türünden tek doruklu ve çarpık bir sıklık dağılımı.

beşinci tür dağılım

İng. type V distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…)biçiminde verilen Pearson türünden tek-doruklu bir sıklık dağılımı. y = g/x dönüşümü ile üçüncü tür dağılım oluşur.

birinci tür dağılım

İng. type I distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…) biçiminde verilen tek-doruklu dağılım. Pearson türünden olan bu dağılım, uygun değerler seçilerek beta dağılımına eşdeğer yapılabilir.

dokuzuncu tür dağılım

İng. type IX distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere,(…) biçiminde verilen Pearson türünden bir sıklık dağılımı.

dördüncü tür dağılım

İng. type IV distribution

(kurumsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen tek-doruklu ve çarpık bir sıklık dağılımı.

ikinci tür dağılım

İng. type II distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…) biçiminde verilen bakışımlı dağılım. m=0 olduğunda, dikdörtgensel dağılıma dönüşür. Bu dağılım, birinci tür dağılımın özel bir biçimidir.

onbirinci tür dağılım

İng. type XI distribution

(Kuramsal istatistik) Olasılık yoğunluk işlevi, k bir değişmez olmak üzere, (…)verilen Pearson türünden J-biçimli bir sıklık dağılımı, Pareto dağılımı bu türdendir.


"üçüncü tür dağılım" karakter analizi

  • üçüncü tür dağılım, 18 karakter ile yazılır.
  • ü harfi ile başlar, m harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'ü', 'ç', 'ü', 'n', 'c', 'ü', ' ', 't', 'ü', 'r', ' ', 'd', 'a', 'ğ', 'ı', 'l', 'ı', 'm', şeklindedir.
  • üçüncü tür dağılım kelimesinin tersten yazılışı ' mılığad rüt ücnüçü' diziliminde gösterilir.