taraklı semender

taraklı semender İng. great crested newt

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takırnının, semendergiller (Salamandridae) familyasından, 15 cm kadar uzunlukta, sırtı kara, karnı sarı renkli olup kara lekeleri bulunan, Avrupa ve Batı Asya'da yaşayan bir tür.


taraklı semender İng. great crested newt

(Triturus cristatus) Kuyruklular (Urodela) takımının semendergiller (Salamandridae) familyasından bir amfibyum türü. Uzunluğu 15 cm. Sırtı esmer, karnı sarı renkte olup kara lekelidir. Avrupa ve Batı Asyada yaşar.


taraklı semender ile benzer kelimeler

taraklı

sf. 1. Tarağı olan. 2. Başında tarak bulunan (kuş veya kadın). 3. Yol yol nakışlı: Taraklı kumaş. 4. Tarağı geniş olan (ayak).


Başında tarak biçiminde tüyleri olan bir çeşit kuş.


Bir çeşit küçük tabanca...

taraklı kepçe

İng. hand scratcher

Sığ deniz, göl ve nehirlerde karides, midye, istiridye gibi su ürünlerini avlamada kullanılan, tarak, ağ torba, çember ve sap kısımlarından oluşan ve elle kullanılabilen küçük av aracı.

akciğersiz semender

İng. slimy salamander

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, giller (Plethonidae) familyasından, vücut yüzeyinde salgılanmış bolca mukus bulunan, Kuzey Amerika'da yaşayan bir tür.


İng. slimy salamander

bayağı semender

İng. spotted newt

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, semendergiller (Salamandridae) familyasından, sırtı esmer, karnı portakal sarısı ve kara lekeli, Avrupa ve Batı Asya'da yaşayan bir tür. Küçük semender.


İng....

benekli semender

Lat. Neurergus crocatus, Salamandra maculosa

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruklu iki yaşamlılar (Anura) takımından, vücutları uzun ve silindir şeklinde, çıplak ve ağaçlı bölgelerde yaz süresince suda yaşayan, sırtında benekler bulunan bir tür.

dev semender

İng. giant salamander

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, gizli solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından, 150 cm kadar uzunlukta, kuyrukları yanlardan yassılaşmış, başları geniş ve yassı olan, Çin ve Japonya'da yaşayan bir tür.


gizli solungaçlı semender

İng. hellbender

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, gizli solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta, yırtıcı, Ohio Vadisi sularında yaşayan bir tür.

gizli-solungaçlı semender

İng. hellbender

(Cryptobranchus alleghaniensis) Kuyruklular (Urodela) takımının gizli-solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 40 cm olup büyüktür. Yırtıcıdır. Ohio vadisi sularında yaşar.


"taraklı semender" karakter analizi

  • taraklı semender, 16 karakter ile yazılır.
  • t harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 't', 'a', 'r', 'a', 'k', 'l', 'ı', ' ', 's', 'e', 'm', 'e', 'n', 'd', 'e', 'r', şeklindedir.
  • taraklı semender kelimesinin tersten yazılışı ' rednemes ılkarat' diziliminde gösterilir.

(a,d,e,k,l,m,n,r,s,t,ı) harflerinden ile oluşan bazı kelimeler

sendikalaştırma

a. Sendikalaştırmak işi.

destanlaştırmak

(-i) Destan olarak anlatmak.