gizli solungaçlı semender

gizli solungaçlı semender İng. hellbender

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, gizli solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta, yırtıcı, Ohio Vadisi sularında yaşayan bir tür.


gizli solungaçlı semender ile benzer kelimeler

gizli-solungaçlı semender

İng. hellbender

(Cryptobranchus alleghaniensis) Kuyruklular (Urodela) takımının gizli-solungaçlıgiller (Cryptobranchidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 40 cm olup büyüktür. Yırtıcıdır. Ohio vadisi sularında yaşar.

birleşmiş-solungaçlı balık

Alm. Kurzszhwanzaal

(Symbranchus marmoratus): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının çifte-solunumlugiller (Amphipnoidae) familyasından bir balk türü. Uzunluğu 1m. Güney Amerikada yaşar. Sular azaldığı zaman balçığa gömülür.

faslak solungaçlı

Fr. Lamellibranche

kıvırcık solungaçlı balık

İng. frilled shark

Köpek balıkları (Selachii) takımının, kıvırcık solungaçlıgiller (Chlamydoselachidae) familyasından, 1.5 m kadar uzunlukta, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında yaşayan, familyasının tek türü.


Lat. ...

birleşmiş solungaçlı balık

Lat. Symbranchus marmoratus

(zooloji)

akciğersiz semender

İng. slimy salamander

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, giller (Plethonidae) familyasından, vücut yüzeyinde salgılanmış bolca mukus bulunan, Kuzey Amerika'da yaşayan bir tür.


İng. slimy salamander

bayağı semender

İng. spotted newt

Kuyruklu iki yaşamlılar (Urodela) takımının, semendergiller (Salamandridae) familyasından, sırtı esmer, karnı portakal sarısı ve kara lekeli, Avrupa ve Batı Asya'da yaşayan bir tür. Küçük semender.


İng....

benekli semender

Lat. Neurergus crocatus, Salamandra maculosa

İki yaşamlılar (Amphibia) sınıfının, kuyruklu iki yaşamlılar (Anura) takımından, vücutları uzun ve silindir şeklinde, çıplak ve ağaçlı bölgelerde yaz süresince suda yaşayan, sırtında benekler bulunan bir tür.


"gizli solungaçlı semender" karakter analizi

  • gizli solungaçlı semender, 25 karakter ile yazılır.
  • g harfi ile başlar, r harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'g', 'i', 'z', 'l', 'i', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'n', 'g', 'a', 'ç', 'l', 'ı', ' ', 's', 'e', 'm', 'e', 'n', 'd', 'e', 'r', şeklindedir.
  • gizli solungaçlı semender kelimesinin tersten yazılışı ' rednemes ılçagnulos ilzig' diziliminde gösterilir.