sivri burun vatoz

sivri burun vatoz Lat. Raja oxyrinchus

Kıkırdaklı balıklardan, vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, vatoz balığıgiller (Rajidae) familyasından, boyu 150 cm olabilen, burun kısmı oldukça uzun olan bir tür, uzun burunlu vatoz.


sivri burun vatoz ile benzer kelimeler

sivri burun yılanı

İng. rhinophis

Pullu sürüngenler (Squamata) takımuun, zırh kuyrukgiller (Uropeltidae) familyasından, 25 cm kadar uzunlukta, kuyruğu dikensiz, Seylân'da yaşayan bir tür.

sivri-burun karagöz

Fr. becofine

(Charax puntazzo), Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının izmaritgiller (Sparidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 20 cm. Burnu sivridir. Karadenizde yaşar.

sivri-burun yılanı

İng. rhinophis

(Rhinophis trevelyanus), Pullu-sürüngenler (Squamata) takımının zırhkuyruklugiller (Uropeltidae) familyasından bir sürüngen türü. Uzunluğu 25 cm. Kuyruğu dikensizdir. Seylânda yaşar.

benekli vatoz

Lat. Raja polystigma

Boyları 60 cm olabilen, Ege Denizi’nde dağılım gösteren, derinliği 50–300 m arasında değişen kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan bentik bir tür.

beyaz vatoz

Lat. Raja alba

Boyları 200 cm olabilen ve Ege Denizi’nde dağılım gösteren, derinliği 40–400 m arasında değişen kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.

dalgalı vatoz

Lat. Raja undulata

Boyları 100 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, derinliği 50–200 m arasında değişen, kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.

gri vatoz

Lat. Raja fullonica

Boyları 110 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, soğuk suların kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan bentik bir tür.

iğneli kelebek vatoz

Lat. Gymnura altavela

Kelebek vatozları (Gymnuridae) ailesinden, 400 cm uzunluğa ulaşabilen, gövdede grimsi-kahverengi ton üzerinde küçük ve açık renkli benekler bulunan, kuyruğu disk boyundan çok kısa olan, spirakülün iç kenarında tentakül benzeri ince b...


"sivri burun vatoz" karakter analizi

  • sivri burun vatoz, 17 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'i', 'v', 'r', 'i', ' ', 'b', 'u', 'r', 'u', 'n', ' ', 'v', 'a', 't', 'o', 'z', şeklindedir.
  • sivri burun vatoz kelimesinin tersten yazılışı ' zotav nurub irvis' diziliminde gösterilir.