dalgalı vatoz

dalgalı vatoz Lat. Raja undulata

Boyları 100 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, derinliği 50–200 m arasında değişen, kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.


dalgalı vatoz ile benzer kelimeler

benekli vatoz

Lat. Raja polystigma

Boyları 60 cm olabilen, Ege Denizi’nde dağılım gösteren, derinliği 50–300 m arasında değişen kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan bentik bir tür.

beyaz vatoz

Lat. Raja alba

Boyları 200 cm olabilen ve Ege Denizi’nde dağılım gösteren, derinliği 40–400 m arasında değişen kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.

gri vatoz

Lat. Raja fullonica

Boyları 110 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, soğuk suların kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan bentik bir tür.

iğneli kelebek vatoz

Lat. Gymnura altavela

Kelebek vatozları (Gymnuridae) ailesinden, 400 cm uzunluğa ulaşabilen, gövdede grimsi-kahverengi ton üzerinde küçük ve açık renkli benekler bulunan, kuyruğu disk boyundan çok kısa olan, spirakülün iç kenarında tentakül benzeri ince b...

iğneli vatoz

Lat. Dasyatis centroura

Vatoz balıklarından, dikenli uyuşturan balığıgiller (Dasyatidae) familyasından, boyu 3 m, genişliği 2 m olabilen, vücut üzerinde büyük dikenler bulunan, Atlas Okyanusu ve Akdeniz’de yaşayan bir tür.

kelebek vatoz

Lat. Raja radula

Boyları 70 cm olabilen, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren, derinliği 20–300 m arasında değişen kumlu ve çamurlu zeminlerde yaşayan demersal bir tür.

kemane vatoz

Lat. Rhinobatos rhinobatos

Kemane vatozlar (Rhinobatidae) ailesinden, boyları 100 cm olabilen, gövdesi fusiform olmakla bereber, başı dorso-ventral basık olan, Ege Denizi ve Akdeniz’de dağılım gösteren kıkırdaklı bir balık türü, kemençe balığı.

sivri burun vatoz

Lat. Raja oxyrinchus

Kıkırdaklı balıklardan, vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, vatoz balığıgiller (Rajidae) familyasından, boyu 150 cm olabilen, burun kısmı oldukça uzun olan bir tür, uzun burunlu vatoz.


"dalgalı vatoz" karakter analizi

  • dalgalı vatoz, 13 karakter ile yazılır.
  • d harfi ile başlar, z harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'd', 'a', 'l', 'g', 'a', 'l', 'ı', ' ', 'v', 'a', 't', 'o', 'z', şeklindedir.
  • dalgalı vatoz kelimesinin tersten yazılışı ' zotav ılaglad' diziliminde gösterilir.

dalgalı vatoz - Scrabble puan değerleri

HarfPuan
d3
a1
l1
g5
a1
l1
ı2
v7
a1
t1
o2
z4
Toplam puan değeri29