Senegal çok saçaklı balığı

Senegal çok saçaklı balığı İng. Polypterus

Saçak yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının, çok saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından, 90 cm kadar uzunlukta, sırtı sarı ve üzerinde kara şeritler bulunan, Nil ve Senegal'de yaşayan bir tür.


Senegal çok saçaklı balığı Lat. Polypterus senegalus

Saçak yüzgeçliler (Crossopterygii) alt sınıfından, çok saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından, 90 cm kadar uzunlukta olabilen, sırtı sarı ve üzerinde siyah şeritler bulunan Nil ve Senegal’de yaşayan bir tür.


Senegal çok saçaklı balığı ile benzer kelimeler

Senegal çok-saçaklı balığı

Fr. polyptère

(zooloji)


İng. polypterus

(Polypterus senegalus), Saçak-yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının çoksaçaklıgiller (Polypteridae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 90 cm. Sarı olan sırtı kar...

Senegal balçık balığı

İng. protopterus of Senegale

Akciğerli balıklar (Dipnoi) takımının, balçık balığıgiller (Lepidosirenidae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta, yılan biçiminde, kurak zamanlarda balçığa gömülen, Senegal'de yaşayan bir tür.


...

çok saçaklı balık

İng. bichir

Saçak yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının, çok saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından, 8-10 parçadan meydana gelmiş uzun sırt yüzgeci olan, 1 m'den daha uzun, sırtı yeşil, karnı ak, Nil'de yaşayan ve eti yenen bir tür.


çok-saçaklı balık

İng. bichir

(Polypterus bichir) Saçak-yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının çok-saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından bir balık türü. Uzun olan sırt yüzgeci 8-10 parçadan meydana gelmiştir. Uzunluğu 1 m den çoktur. Sırtı yeşil, karnı ak olur. Nilde ya...

Senegal balçıkbalığı

Fr. protoptère

(zooloji)

Senegal galagosu

İng. galago

Maymunlar (Primates) takımının, galagogiller (Galaginidae) familyasından, 20 cm kadar uzunlukta, 25 cm kadar kuyruğu olan, Tropik Afrika'da yaşayan bir tür.


Senegal galâgosu Fr. galago

(zooloji) <...

saçaklı

sf. Saçağı olan: “Valde Paşa'nın üç çifte kayığındaki gümüş kafes örmeli ve kenarları balık şeklinde yine gümüş ihramı meşhurdu.” -A. Ş. Hisar.


Havlu.


Saçaklı

Çanakkale ili, Bayramiç ilçesi, merkez buca...

saçaklı ağaç

Dallı budaklı ağaç.


"Senegal çok saçaklı balığı" karakter analizi

  • Senegal çok saçaklı balığı, 26 karakter ile yazılır.
  • S harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'S', 'e', 'n', 'e', 'g', 'a', 'l', ' ', 'ç', 'o', 'k', ' ', 's', 'a', 'ç', 'a', 'k', 'l', 'ı', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • Senegal çok saçaklı balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab ılkaças koç lageneS' diziliminde gösterilir.