Senegal balçık balığı

Senegal balçık balığı İng. protopterus of Senegale

Akciğerli balıklar (Dipnoi) takımının, balçık balığıgiller (Lepidosirenidae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta, yılan biçiminde, kurak zamanlarda balçığa gömülen, Senegal'de yaşayan bir tür.


Senegal balçık balığı Lat. Protopterus annectens

Akciğerli balıklardan (Dipnoi), balçık balığıgiller (Lepidosirenidae) familyasından, 2 m kadar uzunlukta olabilen, yılan biçiminde, kurak zamanlarda balçığa gömülen, Senegal’de yaşayan bir tür.


Senegal balçık balığı İng. protopterus of Senegale

(Protopterus anneetens), Akciğerli-balıklar (Dipnoi) takımının balçıkbalığıgiller (Lepidosirenidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 2 m. Yılan biçimindedir. Senegalde yaşar. Kurak zamanlarda balçığa gömülür. Yenir.


Senegal balçık balığı ile benzer kelimeler

Senegal çok saçaklı balığı

İng. Polypterus

Saçak yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının, çok saçaklıgiller (Polypteridae) familyasından, 90 cm kadar uzunlukta, sırtı sarı ve üzerinde kara şeritler bulunan, Nil ve Senegal'de yaşayan bir tür.


Lat....

Senegal çok-saçaklı balığı

Fr. polyptère

(zooloji)


İng. polypterus

(Polypterus senegalus), Saçak-yüzgeçliler (Crossopterygii) takımının çoksaçaklıgiller (Polypteridae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 90 cm. Sarı olan sırtı kar...

balçık balığı

Lat. Protopterus

Akciğerli balıklar (Dipnoi) takımının, giller (Lepidosirenidae) familyasından, Nil'den Senegal'e kadar olan bölgede yaşayan türleri olan bir balık cinsi.


Lat. Protopterus

Akciğerli balık...

nil balçık balığı

İng. protopterus of Nile

(Protopterus aethiopicus) Akciğerli-balıklar (Dipnoi) takımının balçıkbalığıgiller (Lepidosirenidae) familyasından bir balık türü. Nilde yaşar. Kurak zamanlarda balçığa gömülür.


Nil balçık balığı ...

Senegal balçıkbalığı

Fr. protoptère

(zooloji)

Senegal galagosu

İng. galago

Maymunlar (Primates) takımının, galagogiller (Galaginidae) familyasından, 20 cm kadar uzunlukta, 25 cm kadar kuyruğu olan, Tropik Afrika'da yaşayan bir tür.


Senegal galâgosu Fr. galago

(zooloji) <...

balçık

, -ğı

a. 1. İçinde çeşitli organik maddeler bulunan, genellikle killi, koyu, yapışkan çamur, mil: “Yolları ve tarlaları görünce bir ve çamur gölünü yarmak zorunda olduğumuzu anlamıştım.” -S. Ayverdi. 2. mec. Güçlük çıkartan. 3. jeol. İçindeki kil o...

balçık balığıgiller

İng. lepidosirens

(Yun. lepidotos: pulsu; seiren: siren) Balıklar (Pisces) sınıfının, akciğerli balıklar (Dipnoi) takımının, çift akciğerliler (Dipneumona) alt takımından, solungaçları körelmiş, vücutları yılan biçiminde türleri olan bir familya.



"Senegal balçık balığı" karakter analizi

  • Senegal balçık balığı, 21 karakter ile yazılır.
  • S harfi ile başlar, ı harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 'S', 'e', 'n', 'e', 'g', 'a', 'l', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ç', 'ı', 'k', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
  • Senegal balçık balığı kelimesinin tersten yazılışı ' ığılab kıçlab lageneS' diziliminde gösterilir.