sarı-gagalı keten kuşu

sarı-gagalı keten kuşu İng. twite

(Carduelis flavirostris) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının ispinozgiller (Fringillidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 13.5 cm. Sırtı sarı-kahverengi, karnı beyazımsı, gagası sarıdır. Asya ve Kuzey Avrupada kayalıklarda yaşar.


sarı-gagalı keten kuşu ile benzer kelimeler

huş keten kuşu

bk. kuzey keten kuşu

keten kuşu

a. hay. b. İspinozgillerden, güzel sesli, 13 santimetre uzunluğunda tarla ve çalılıklarda yaşayan bir kuş (Carduelis linaria).


İng. linnet

Kuşlar (Aves) sınıfının, Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ispinozg...

kuzey keten kuşu

Lat. Carduelis flammea

Ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ispinozgiller (Frigillidae) familyasından, 9 cm kadar uzunlukta, ormanlarda ve huş ağacının bulunduğu yerlerde yaşayan bir kuş türü. Huş keten kuşu.

sarı ardıç kuşu

bk. sarı kamışçın

sarı kiraz kuşu

İng. yellow hammer

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasından, sırtı koyu kırmızı kahverengi, karnı sarı olan, Avrupa'da dağ ve ovalarda yaşayan bir tür. Sarı yelve.

keten

Ar. kett¥n

a. 1. bit. b. Ketengillerden, çiçekleri mavi renkte ve beş taç yapraklı, lifleri dokumacılıkta kullanılan bir bitki (Linumusitatissimum). 2. sf. Bu bitkinin liflerinden yapılmış (dokuma vb.): “Saçları, yüzü...

keten bitkisi

Osm. keten zeyrek

bkz.zeyrek

keten bitkisi ürünü

İng. flax plant product

Keten tohumları hasat edildikten ve esas lifler ve keten kavuzları ayrıldıktan sonra kalan ve besleme değeri olan kısmı.


"sarı-gagalı keten kuşu" karakter analizi

  • sarı-gagalı keten kuşu, 22 karakter ile yazılır.
  • s harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Karakter dağılımı

  • 's', 'a', 'r', 'ı', '-', 'g', 'a', 'g', 'a', 'l', 'ı', ' ', 'k', 'e', 't', 'e', 'n', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
  • sarı-gagalı keten kuşu kelimesinin tersten yazılışı ' uşuk netek ılagag-ıras' diziliminde gösterilir.